ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Η Ρένα λέει τα αυτονόητα και μιλάει στην καρδιά του κόσμου: “Να σπάσουμε την ομερτά της παραπληροφόρησης”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

“Σήμερα αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να κτίσουμε τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με ρίζες στην προοδευτική παράδοση και τους αγώνες του λαού μας και ορίζοντα τον δημοκρατικό σοσιαλισμό της αριστεράς και της οικολογίας”, τόνισε μεταξύ άλλων, η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Ρένα Δούρου στην Ανοικτή Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, όπου μετείχε χθες το βράδυ, μαζί με τον εκπρόσωπο της Προοδευτικής Συμμαχίας, Στέργιο Καλπάκη.

“Ο τόπος αξίζει να αποκτήσει την πλατιά δημοκρατική, προοδευτική παράταξη, της Αριστεράς της Δημοκρατίας της Οικολογίας του 21ου αιώνα” που μπορεί να δίνει “απαντήσεις στο προσφυγικό -μεταναστευτικό φαινόμενο, στην αξιοποίηση των νέων, ψηφιακών τεχνολογιών για μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, στην ανάγκη για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Στην κλιματική κρίση και όχι απλά στην κλιματική αλλαγή”, συνέχισε.

Η ίδια αναφέρθηκε στην επιστροφή στην εξουσία του “παλιού πολιτικού συστήματος” και “όλων των παθογενειών που μας έφεραν στον γκρεμό της χρεοκοπίας. Στην κρίση Δημορατίας και τα μνημόνια. Του συστήματος των επαγγελματιών της εξουσίας”. “Ενός συστήματος που χρησιμοποιεί την ατζέντα νόμος και τάξη για να περάσει στο ντούκου το συγκλονιστικό ποσό των 17 ευρώ ενίσχυσης της μεσαίας τάξης, την αύξηση κατά 80% των εισφορών των αγροτών, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων που είχε, σε δύσκολες, συνθήκες προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, την κατάργηση των 37 πανεπιστημιακών Σχολών σε όλη τη χώρα, το πετσόκομμα κατά 40% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, το άσυλο στους τραπεζίτες και τα “λευκά κολάρα””, παρατήρησε η η ίδια.

“Παραλάβαμε μια χώρα – παρία. Μια χώρα ρημαγμένη, υπό επιτροπεία. Και παραδώσαμε μια χώρα χωρίς μνημόνια, με 37 δις στα δημόσια ταμεία, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, μια χώρα παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων χάρη στη συμφωνία των Πρεσπών, με λόγο στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, μια χώρα με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική”, συνέχισε η ίδια, προσθέτοντας ότι “σήμερα καλούμαστε να υπερασπιστούμε όχι το έργο μιας κυβέρνησης αλλά τις δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις απειλούνται από μια νεοσυντηρητική και αυταρχική κυβέρνηση. “Μια επικίνδυνη, ιδεοληπτική νεο – Δεξιά που κάνει τη στρατηγική επιλογή του ολετήρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια επισήμανε ότι “σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιδιόρρυθμη ομερτά των ΜΜΕ”. “Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο καλά κρατεί και συνεχίζει την αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην κυβέρνηση!” Αυτή η ομερτά μπορεί να σπάσει με τη “χρήση των νέων τεχνολογιών και των νέων δυνατοτήτων αυτοοργάνωσης, όπως είναι η πλατφόρμα i-syriza για συμμετοχή, συνδιαμόρφωση, συναπόφαση εκείνων των πολιτικών που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το νέο, δημοκρατικό, προοδευτικό δρόμο για την πατρίδα μας”.

“Έχουμε βάλει ένα δύσκολο στοίχημα που ή θα το κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα το χάσει ο τόπος”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Go to Top
%d bloggers like this: