Η Μ. Καραμεσίνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ευρωπαϊκό συνέδριο για τις ανισότητες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ by

Οι προοδευτικές απαντήσεις που αναζητούνται και θα συζητηθούν στο συνέδριο, είναι οι πολιτικές της αριστεράς και όλων των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Μαρία Καραμεσίνη, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και πρόεδρος-διοικήτρια του ΟΑΕΔ, ενόψει του τριήμερου ευρωπαϊκού συνεδρίου, που διοργανώνει το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς», σε συνεργασία με το Eυρωπαϊκό Δίκτυο transform!europe, με θέμα: «Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση: Προοδευτικές απαντήσεις».

Η κ. Καραμεσίνη σημειώνει ότι ένας από τους βασικούς στόχους του ευρωπαϊκού συνεδρίου για τις Ανισότητες, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι να αναδείξει το πως ο νεοφιλελευθερισμός και η διαχείριση της πρόσφατης οικονομικής κρίσης έχουν διευρύνει τις ανισότητες. Όπως επισημαίνει, τις τριήμερες εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει με κεντρική ομιλία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και θα κλείσει με ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ θα προηγηθεί στρογγυλό τραπέζι στο οποίο θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, η συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων/Ελεύθερης Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σκα Κέλερ και ο Βάλτερ Μπάιερ, πολιτικός συντονιστής του Δικτύου transform!europe.

Μέσω των δηλώσεών της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Καραμεσίνη σημειώνει ότι δημοσιεύματα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την επικαιρότητα σχετικά με τα panama papers, τα paradise papers, κτλ, έχουν αναδείξει το θέμα των τεράστιων ανισοτήτων πλούτου σε παγκόσμιο επίπεδο και πόσο έχουν διευρύνει συνολικά τις ανισότητες οι επιπτώσεις που έχει η συγκέντρωση του πλούτου και η τοποθέτηση σε φορολογικούς παραδείσους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*