ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Γιατί πάνω απ’ όλα είναι η ανθρωπιά! Εν όψει απόφασης δικαστηρίου, νομική τροπολογία Πετρόπουλου για την καθαρίστρια του Βόλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Διασφαλίζονται ο χρόνος ασφάλισης και η σύνταξη για την καθαρίστρια από το Βόλο, είπε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

 

 

 

 

Ο Τ. Πετρόπουλος είπε σχετικά:

 

  • «Σήμερα κρίνεται στον Άρειο Πάγο η τύχη της καθαρίστριας από το Βόλο. Σήμερα υπέγραψα απόφαση  ότι όταν ένα επάγγελμα ασκείται έστω και με έλλειψη τυπικών προσόντων, αλλά, η άσκηση του  επαγγέλματος αυτού δεν απαιτεί τέτοιου είδους δικαιολογητικά που να πιστοποιούν την κατάρτιση για την εργασία η οποία παρέχεται,  τότε ο χρόνος ασφάλισης που έχει πληρωθεί είναι χρόνος που προσμετράται για τη σύνταξη. Επομένως η καθαρίστρια θα πάρει τη σύνταξή της, δεν χρειάζεται ούτε πτυχίο ούτε απολυτήριο λυκείου για να κάνει τη δουλειά της».

 

Ο Υφυπουργός υπενθύμισε, τέλος, ότι στο πλαίσιο της ευαισθησίας της Κυβέρνησης για τους αποκλεισμένους και της ασκούμενης αντεγκληματικής πολιτικής,  εδώ και δυο χρόνια έχει ψηφιστεί διάταξη με βάση την οποία οι φυλακισμένοι δεν χάνουν τη σύνταξή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Go to Top
%d bloggers like this: