ΓΙΑΝΝΑ ΤΣΟΥΠΡΑ- περ. σύμβουλος Αν. Αττικής- υποψήφια με τη Δύναμη Ζωής: “Η Ρένα κοιτά τους πολίτες στα μάτια γιατί τους λέει την αλήθεια κι εκείνοι το ξέρουν και το αναγνωρίζουν”

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ/ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ by

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

Η Γιάννα Τσούπρα έδωσε μάχες σκληρές στο πλευρό της Ρένας Δούρου, στις ιστορικά πιο δύσκολες στιγμές που βίωσε ποτέ η Αττική. Κι ενώ αυτή πάλευε κάποιοι, εκτός νυμφώνος, μύστες της πρόχειρης κριτικής,  έψαχναν για εύκολους σάκους του μποξ.  Όμως αυτή συνέχισε τον αγώνα. Με κόστος και χωρίς περιστροφή, απέναντι στην έννοια της ευθύνης. Σήμερα, μιλώντας στο epikairo ανοίγει την καρδιά της τονίζοντας, ως εκ νέου υποψήφια, στην Ανατολική Αττική  στο πλευρό της Ρένας Δούρου με τη Δύναμη Ζωής, ότι κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια, γιατί εκείνοι ξέρουν πως και έργο έχει γίνει και η προσπάθεια συνεχίζεται αδιάκοπα από την παράταξη της Ρένας Δούρου, στην περιφέρεια. Και κυρίως, γιατί οι πολίτες ξέρουν ότι η Ρένα και οι συνεργάτες της, δεν είπαν ποτέ ψέμματα…

Κυρία Τσούπρα, διατελέσατε αντιπεριφερειάρχης σε μια από τις πιο δύσκολες ουσιαστικά, ηθικά και πολιτικά στιγμές της Αττικής. Από την τραγωδία στο Μάτι και μετά, έχετε και η Ρένα Δούρου και εσείς δεχτεί τόνους λάσπης και συκοφαντίας. Θα θελα όμως να μου πείτε αν οι προσπάθειες και το έργο που παρήγαγε η περιφέρεια, είναι αρκετά για να απαντήσουν σε όλη αυτή την συντονισμένη επίθεση…

Αυτά τα 4,5 χρόνια που έχουμε αναλάβει δώσαμε και δίνουμε αγώνα καθημερινά ώστε να διοικηθεί η Περιφέρεια Αττικής με ορθό τρόπο. Έχουμε δείξει ένα διαφορετικό ήθος. Με εμάς η Περιφέρεια Αττικής έγινε κεντρική πολιτική σκηνή, από τις Βρυξέλλες μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Δεν έχουμε πει ψέματα, ούτε έχουμε καταφύγει σε υπερβολές.

Προσπαθούμε κάθε μέρα για τους Πολίτες της Αττικής.

Σε αυτά τα χρόνια πραγματοποιήσαμε σημαντικές δράσεις.

Στηρίξαμε τη δημόσια υγεία, μέσα από τη χρηματοδότηση και των 31 δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής. 22.000 μαθητές ξέρουν ότι η Περιφέρεια έχει φροντίσει για τη μετακίνησή τους στο σχολείο. Στον  αθλητισμό, επενδύθηκαν  217 εκατομμύρια σε 140 αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ 71 εκατομμύρια δόθηκαν για τον πολιτισμό.

Στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό μιλάμε για 168 έργα κόστους 514 εκατομμυρίων ευρώ. Αναφορικά με τις υποδομές έχουμε ακόμη μια πρωτιά. Προχωράμε σε έργα που χρόνιζαν επί δεκαετίες, όπως η ανάπλαση του φαληρικού όρμου στην περιοχή από το ΣΕΦ μέχρι το Φλοίσβο, αλλά και τον αγωγό ύδρευσης της Αίγινας. Στη διαχείριση των απορριμμάτων κάνουμε αγώνα δρόμου για να καλυφθούν καθυστερήσεις δεκαετιών. Και έχουν γίνει πολλά, αλλά δεν είναι αρκετά.

Όλα αυτά τα έργα δεν είναι αρκετά για να θωρακίσουν την Αττική από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, είναι όμως  μία σημαντική προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί.

Σαν εντεταλμένη στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής ζήσαμε και εκεί τα αποτελέσματα των διαχρονικών παθογενειών σε θέματα διοίκησης, χωροταξίας, ανάπτυξης, περιβάλλοντος, σχεδιασμού, άναρχης δόμησης και ανεπάρκειας έργων υποδομής.Αλλά και εκει τα τελευταία 4,5 χρόνια, αθόρυβα και δυνατά, η Αττική αλλάζει πρόσωπο…

 

Ανακατεύεστε μέσα στον κόσμο της Αττικής, μιλάτε με τους πολίτες της, κουβαλάτε την ανάσα της. Με το χέρι στην καρδιά, τι κλίμα εισπράττετε; 

 

Η Περιφέρεια Αττικής έχει προσπαθήσει τα τελευταία έτη να μην είναι ένας φορέας αδιάφορος για τους πολίτες, αλλά να βρίσκεται δίπλα τους και να είναι χρήσιμη.

Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη.

Πιστεύω ότι, μαζί με την «Δύναμη Ζωής» και με Περιφερειάρχη την Ρένα Δούρου, μπορούμε να κτίσουμε μια σύγχρονη Περιφέρεια με ανθρώπινο πρόσωπο. Πιστεύω λοιπόν ότι καταφέραμε να διορθώσουμε αρκετές παθογένειες προηγουμένων ετών, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού και αυτό οι πολίτες της Αττικής το γνωρίζουν.

Γι αυτό κάθε μερα οι άνθρωποι που συναντώ, παρά την λάσπη που έχουμε δεχτεί, μας αγκαλιάζουν.

 

Πως βρήκατε την Αττική από πλευράς υποδομών και πως είναι σήμερα, 5 χρόνια μετά;                        

Με δυο λόγια είναι η μέρα με την νύχτα.

 

Έχει πολιτικό ή αυτοδιοικητικό πρόσημο η εκλογική μάχη της περιφέρειας;

Κάθε εκλογική μάχη είναι και πολιτική.

Οι πολίτες στις ευρωεκλογές έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν την κομματική τους προτίμηση.  Αλλά νομίζω ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να δούν και να κρίνουν και το έργο αυτά τα 4,5 χρόνια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*