Ένωση Κεντρώων: Το Πολυτεχνείο δεσμεύει όλους μας να αγωνιστούμε για δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

«Η Ένωση Κεντρώων με αφορμή την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θυμάται και δεν ξεχνά τον ανεπανάληπτο αγώνα των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρης της κοινωνίας, κατά της χούντας, για μια ελεύθερη και ισχυρή Ελλάδα»,τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος για την σημερινή επέτειο.

Και στη συνέχεια τονίζεται: «Σαράντα τρία χρόνια μετά τα μηνύματα του πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. Το ότι φοιτητές και εργάτες όρθωσαν τα στήθη τους κατά της χούντας το 1973, δεσμεύει όλους μας σήμερα να αγωνιστούμε για δημοκρατία, ισοπολιτεία, δικαιοσύνη, για μια Ελλάδα χωρίς φτωχούς, χωρίς ανέργους, χωρίς Έλληνες που αναχωρούν στο εξωτερικό αναζητούντες την τύχη τους.

Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να μην τρώγονται τα κόμματα μεταξύ τους και να υπάρξει συναίνεση των πολιτικών κομμάτων. Τα θύματα του πολυτεχνείου αξιώνουν ενότητα εθνική και συναίνεση και ο πολιτικός κόσμος εγκληματεί κωφεύοντας σε αυτό το αίτημα».

«Μεγάλη ημέρα, δοξάζουμε ανθρώπους που απένταροι πρόταξαν τα στήθη τους -χωρίς καμία σιγουριά- απέναντι σε μια οργανωμένη Χούντα, μιλάμε για ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους για τη δημοκρατία. Σήμερα πόσοι ρισκάρουν τα πάντα;» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αφιερωμένη στην «ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου».

«Πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ έχουν αγωνιστεί κατά των ΗΠΑ και τώρα παρουσιάζεται ως επιτυχία ότι ήρθε ο Ομπάμα και μίλησε κατά της λιτότητας» δήλωσε ο κ. Λεβέντης και συμπλήρωσε: «είναι κάτι η επίσκεψη ενός προέδρου αλλά να μην ξεχνάμε ότι αποδοκιμάστηκε από τον Αμερικανικό λαό». Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων της καθημερινότητας και τόνισε ότι οι νέοι έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική και θα πρέπει τα κόμματα να κάνουν όσα πρέπει για να επιστρέψουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*