ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΕΝΟΧΟΣ για τον εισαγγελέα ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ που έκρυβε στο πατάρι του 500.000.000 δραχμές…

MEDIA/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

Πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ έκρυβε στο πατάρι του 500.000.000 δραχμές… “Δεν ήμουν τοκογλύφος… αλλά η γλάστρα της κυρίας” !!! Την ενοχή του πρώην υφυπουργού Γιάννη Ανθόπουλου και των 3 συγκατηγορουμένων του για τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Κατα την εισαγγελική λειτουργό από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, «αποδεικνύεται κατά τρόπο αναμφισβήτητο ότι τελέστηκε το αδίκημα».

Οπως σημείωσε, οι κατηγορούμενοι δεν προστατεύτηκαν από το ενδεχόμενο η ιδιοκτήτρια να τους καταγγείλει στη δικαιοσύνη καθώς «δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα μπορούσε να υψώσει το ανάστημά της για να τινάξει το ζυγό της τοκογλυφίας».

Στην αγόρευσή της μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε μάρτυρα που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ως «αδερφικός φίλος» του Γιάννη Ανθόπουλου. Ο συγκεκριμένος αν και κατέθεσε ότι δεν είχαν βγει ποτέ έξω μαζί, θυμόταν ωστόσο για την παθούσα ότι πήγαινε στο γραφείο του και τον έλεγε «σωτήρα» και πως εκείνη ήταν που του πρόσφερε 7.000 ευρώ που δεν τα δέχθηκε.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο Γιαννης Ανθόπουλος μεσολάβησε για τον τοκογλυφικό δανεισμό προς την καπνέμπορο από την εταιρία namaco (μετέπειτα gennet). Για τις «υπηρεσίες» του εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι δικαστικές αρχές σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ εντόπισαν τις καταθέσεις στους λογαριασμούς του Γιάννη Ανθόπουλου και της συζύγου του από την καπνεμπορα. Συνολικά, είτε μέσω τραπεζών είτε σε μετρητά ο πρώην υφυπουργός κατηγορείται ότι απέσπασε 1.774.836 ευρώ που αντιστοιχούσαν στο 10% περίπου του δανεισμού ύψους 17,6 εκατ. ευρώ της παθούσας από τη namako- gennet με εικονικά παραστατικά αγοραπωλησίας καπνού, την περίοδο 2002-2005.

Ο πρώην υφυπουργός ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ότι δανείστηκε 650.000 ευρώ για την ανέγερση του σπιτιού του στη Βούλα, κι αυτά κατόπιν πιέσεως της καπνεμπόρου. Ο ισχυρισμός δεν έγινε δεκτός από την εισαγγελέα καθώς όπως επισήμανε ήταν απίθανο η επιχειρηματίας που εκλιπαρούσε για δανεισμό προκειμένου να κρατήσει όρθια την επιχείρησή της, να δάνειζε χρήματα στον Γιάννη Ανθόπουλο για να χτίσει το πολυτελές σπίτι του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: