ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Ελληνικές ομάδες χωρίς …Έλληνες και μέλλον!!!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ by

Του Θανάση Μπέλτσου

ΜΠΛ

 

Ελληνικές ομάδες μόνο στα χαρτιά. 5 ομάδες αγωνίστηκαν το προηγούμενο τριήμερο σε ευρωπαικές διοργανώσεις και χρησιμοποίησαν συνολικά 69 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς οι 47 ήταν αλλοδαποί και μόνο 22 ελληνόπουλα από τα οποία τα 7 μπήκαν αλλαγή και είχαν ολιγόπλεπτες συμμετοχές ακόμη και 2-3 λεπτά.

Η εικόνα είναι ακόμη πιο αποκαρδιωτική αν υπολογίσουμε ότι ο Πανιώνιος χρησιμοποίησε 9 Έλληνες και 5 αλλοδαπούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ ( που διαθέτει δυνατές ακαδημίες αλλά για κάποιο μαγικό τρόπο δεν βγάζει παίκτες) χρησιμοποίησε 13 αλλοδαπούς και μόνο ΕΝΑΝ Έλληνα τον Πέλκα και αυτός ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά. Συγκομιδή 2 νίκες 2 ήττες μια ισοπαλία. Δηλαδή αν έπαιζαν 10-15 ελληνόπουλα επιπλέον τι διαφορετικό θα είχαμε από αυτή την αγωνιστική μετριότητα, αν συνυπολογίσουμε ότι οι αντίπαλοι δεν ήταν πρώτου μεγέθους τα λεγόμενα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια.

 Για ποιο λόγο οι ΠΑΕ διαθέτουν ποδοσφαιρικές ακαδημίες και ξεζουμίζουν παιδάκια και γονείς αφού δεν επενδύουν σε αυτά , προτιμώντας να εισάγουν αμφιβόλου αξίας μισθοφόρους; Για ποιο λόγο να παρακολουθώ μια δήθεν ελληνική ομάδα με 11 παίκτες αλλοδαπούς στην σύνθεση της , να αγοράζω διαρκείας ή συνδρομητικά πακέτα; Για ποιό λόγο να μην παρακολουθώ ξένα πρωταθλήματα ποιοτικά ανώτερα και ομάδες όπως η Γιουβέντους , η Μπαρτσελόνα , η Λυόν, η Πόρτο , ο Άγιαξ, η Γιουνάιτετ που σέβονται την ιστορία τους και τους φιλάθλους τους. Πως θα βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο όταν τα δικά μας παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους και να πιστέψουν σε αυτά οι κατ όνομα και μόνο μεγάλες ομάδες.

 Μια ομάδα είναι μεγάλη όχι γιατί βρήκε κληρομονιά ή γιατί έχει μεγάλο Πρόεδρα με άκρες ή γιατί διαθέτει στρατούς από χουλιγκάνια ή διαθέτει φυλλάδα οπαδική που κρέμετα στα περίπτερα ,αλλά γιατί συμπεριφέρεται σαν μεγάλη ομάδα διαφημίζοντας και προάγοντας το άθλημα που κοινωνεί στα νέα παιδιά.

 Αυτό που βλέπουμε είναι μικρές ομαδούλες μαγαζάκια προέδρων νταραβερητζήδων στην επιχειρηματικότητα και στην πολιτική ,που στήνονται πρόχειρα , που ξεπλένουν βρώμικο χρήμα ,που αποτελούν μοχλούς πίεσης, που παρουσιάζουν μια αθλητική μετριότητα και μια ψευδεπίγραφη αντιπαλότητα για τα οπαδικά πρεζόνια. Αυτό είναι κύριοι το ποδόσφαιρο σας. Να το χαίρεστε αυτό σας αξίζει.

Φωτογραφία του Αθανάσιος Μπέλτσος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Go to Top
%d bloggers like this: