ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Εκτάκτως κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα “Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης…”

ΑΜΥΝΑ/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Έκτακτη συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη στην Τουρκία, συγκάλεσε πριν από λίγο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, αλλά και το CNN Turk, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Τρίτη τον Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα, Πέτρο Μαυροειδή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο λόγος της κλήτευσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

«Η Ελλάδα συχνά κάνει τέτοιες ανακοινώσεις για να προκαλέσει ένταση ή λόγω λαϊκισμού. Ο λαϊκισμός γι αυτούς προηγείται της αλήθειας. Έτσι είναι η απαίτηση και της κοινής γνώμης. Σε μας και η κοινή γνώμη έχει λογική. Είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων. Δεν είμαστε υπέρ των εντάσεων», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με την πρόθεση της Ελλάδας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος.

«Όταν όμως η Ελλάδα επιχείρησε να προκαλέσει ένταση, τους δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Για τα 12 μίλια υπάρχει η απόφαση του Κοινοβουλίου μας. Αυτές οι αποφάσεις ισχύουν..Η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί αν θα λύσουμε τα θέματα αυτά με τις συνομιλίες που είχαμε κάνει στο παρελθόν δηλαδή με διπλωματία, ή με άλλον τρόπο», σημείωσε ο Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, απαντώντας στην “βόμβα” του Νίκου Κοτζιά κατά την τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου του στον Αλέξη Τσίπρα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΜΥΝΑ

Go to Top