“Έγκλημα και ατιμωρισία”! Του Θανάση Μπέλτσου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ by

Η αντιμετώπιση του εγκλήματος δεν είναι μόνο θέμα καταστολής αλλά κυρίως αποτροπής. Με το υπάρχον πλαίσιο απονομής δικαιοσύνης και με ποινές χάδια , είναι λογικό οι επίδοξοι ληστές να μην πολυσκέφτονται τις συνέπειες. Πες τε μου ποια η ποινή ενός διαρρήκτη που θα συλληφθεί για μια απλή κλοπή. Μερικοί μήνες ή 1-2 χρονάκια και με άδειες.Θα κάνει λοιπόν τις μπούκες θα μαζέψει αρκετά χιλιάρικα για να την περνάει κότα και θα πάει και στον Κορυδαλλό για ξεκούραση , να τον ταίζουμε και να τον ποτίζουμε.

Μέσα σε αυτή την ατιμωρησία έχει διογκωθεί το έγκλημα και κυρίως όχι σε αριθμό αλλά σε θρασύτητα και σε σκληρότητα γιατί πλέον έχουμε και τις εισαγόμενες φυλές αρπακτικών και εκτελεστών που επιδεικνύουν ιδιαίτερη σκληρότητα και βία. Τσετσένοι Γεωργιανοί Αφγανοί Μαροκινοί Αλγερινοί Αλβανοί Σομαλοί και πολλές άλλες φυλές που δεν έχουν υπολογίζουν την αξία της ζωής και την αφαιρούν στο λεπτό.

Γνωρίζοντας αυτή την ιδιαιτερότητα ο Τόσκας προφανώς έτρεξε να επαναλάβει αυτά που θεωρούνται ως σωστά σε όλη τις οργανωμένες κοινωνίες και συμβουλεύουν οι αντίστοιχες αρχές ασφαλείας τους πολίτες. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι η καταστολή,γιατί όσους αστυνομικούς και να έχεις στο δρόμο πάντα θα είσαι πίσω από τον ληστή και θα τον καταδιώκεις στην καλύτερη περίπτωση. Με μια αποτελεσματική αστυνομία απλά μπορείς να περιορίσεις το έγκλημα , όχι να το καταστείλεις ούτε να το αποτρέψεις και αυτά που βγαίνουν και λένε τα πολιτικά καραγκιοζάκια της αντιπολίτευσης είναι πυροτεχνήματα και εκθέσεις ιδεών. Είδαμε όταν κυβερνούσαν αυτοί ποια κατάσταση επικρατούσε και να γινόντουσαν ληστείες και εγκλήματα.Εδώ ζούσαμε και θυμόμαστε.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι είναι θέμα πρόληψης και αποτροπής και αυτή θα γίνει με ένα και μοναδικό τρόπο.Την σκληρότητα του ποινικού κώδικα που έχει φτιαχτεί στα μέτρα των εγκληματιών και όχι των ανυπεράσπιστων και νομοταγών πολιτών.Δυστυχώς αυτοί που νομοθετούν επι το πλείστον είναι νομικοί , άρα έχουν , είχαν ή θα έχουν πελάτες τους παραβάτες και θα πρέπει το σύστημα απονομής ποινών να είναι ευέλικτο να έχει παραθυράκια έτσι ώστε να πουλάνε την πραμάτια τους ( θα πέσεις στα χαμηλά) έχοντας πολλές φορές και την συνδρομή επίορκων διακστικών ( παραδικαστικό κύκλωμα). Εδώ νομοθετούμε για παράδειγμα με πρόσχημα την αποσυμφόρηση των φυλακών και χιλιάδες εγκληματίες εξέρχονται εκτίοντας μειωμένες ποινές.Τρώει ο ληστής 3 χρόνια και σε 18 μήνες είναι στους δρόμους και ξανακλέβει.

Πόσες φορές δεν ακούμε τους ίδιους τους αστυνομικούς να καταγγέλλουν ότι αυτοί με κίνδυνο της ζωής τους συλλαμβάνουν ληστές εμπόρους ναρκωτικών και σε λίγες μέρες αυτοί κυκλοφορούν στους δρόμους σαν κύριοι. Μόνο αν ο ποινικός κώδικας γίνει πολύ σκληρός ακόμη και με την απλή μορφή του εγκλήματος αλλά κυρίως με αυτόν που την επαναλαμβάνει μόνο τότε πιστεύω σε συνδυασμό με μια αποτελεσματική αστυνομία θα καταφέρουμε ένα πραγματικό χτύπημα στο έγκλημα. Αλλιώς θα καθόμαστε να αμπελοφιλοσοφούμε και οι εγκληματίες θα γελάνε μαζί μας.

ΥΓ: Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι εγκληματίες που δολοφονούν μαζικά λαούς αλλά αυτή είναι μια άλλη πτυχή της πραγματικότητας και της υποκρισίας που μας περιβάλλει.

Φωτογραφία του Αθανάσιος Μπέλτσος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*