Δήμαρχος έκπτωτος, ψήφος χαμένη… ( κι αν συμβεί;)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ/ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ by

Υπερσιγουριά, σε βαθμό αλαζονείας επικρατεί στο στρατόπεδο του απερχόμενου και εκ νέου  υποψηφίου δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου. Οι συνεργάτες του περιφέρουν στο δρόμο της πόλης τη βεβαιότητα τους, περί δήθεν άνετης επικράτησης του εκλεκτού τους από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών της 26ης του Μάη. Η πραγματικότητα είναι βεβαίως, αρκετά διαφορετική. Και τούτο γιατί, ακόμη κι ο ίδιος ο κ. Παπανικολάου γνωρίζει, πως το ενδεχόμενο να κηρυχτεί, ακόμη και έκπτωτος πριν την εκλογική διαδικασία, είναι πιθανό. Τα ζητήματα βλέπετε για τα οποία ελέγχεται από τη δικαιοσύνη, ο απερχόμενος δήμαρχος και τ. πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, λέγεται πως  δεν είναι παίξε – γέλασε. Έτσι, ενώ το σχετικό πόρισμα αναμένεται από μέρα σε μέρα, ο ίδιος, φέρεται, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη ΝΔ της Γλυφάδας, να  ανησυχεί. Διότι ακόμη και στο ενδεχόμενο νέας επικράτησης του – που αδυνατίζει, πάντως μέρα με τη μέρα, δεδομένης της αυξανόμενης  δυναμικής, ειδικά του συνδυασμού της Νέας Αρχής – Δυνατής Γλυφάδας, του Μάκη Φιλόπουλου – η ψήφος στον κ. Παπανικολάου, μπορεί να καταστεί χαμένη ψήφος, αφού η ποινή της έκπτωσης από τα καθήκοντα του, μπορεί να έρθει λίγο πριν ή λίγο μετά τις εκλογές. Οπότε, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες  η κοινή λογική λέει, ότι όποιος ψηφίσει Παπανικολάου στη Γλυφάδα, ενδέχεται να ξυπνήσει σύντομα … με άλλο δήμαρχο. Το epikairo.com έχει στη διάθεση του, δυο απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες :

Σύμφωνα με την πρώτη, στα εισερχόμενα των υπουργείων εσωτερικών και δικαιοσύνης, βρίσκεται ήδη αίτημα επιτάχυνσης της δημοσιοποίησης του πορίσματος που αφορά τον απερχόμενο δήμαρχο Γλυφάδας. Και τούτο διότι η μη δημοσιοποίηση του, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, νοθεύει τη λαϊκή ετυμηγορία. Γιατί; Διότι, αν μεν, ο κ. Παπανικολάου είναι αθώος οδηγείται με βαριά σκιά στις κάλπες. Αν είναι ένοχος, εκείνοι που σκοπεύουν να του δώσουν την ψήφο τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι με αυτήν την επιλογή πετούν την  ψήφο τους στα σκουπίδια. Και τούτο διότι, ο κ. Παπανικολάου, είναι πιθανόν σε μια τέτοια περίπτωση να κηρυχθεί έκπτωτος.

Σύμφωνα με τη δεύτερη, τουλάχιστον δυο στελέχη του συνδυασμού του ( το epikairo.com γνωρίζει τα ονόματα) φέρονται έτοιμα να του «κουνήσουν μαντήλι» μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, έχοντας ήδη ανοιχτή κόντρα με τον απερχόμενο δήμαρχο … Όλα αυτά, βεβαίως και καταφέρνουν γρατζουνιές στον παραμορφωτικό καθρέφτη δήθεν λάμψης κ υπεροχής που χρησιμοποιούν τα στελέχη του κ. Παπανικολάου, για να ταίσουν  …  σανό τους δημότες της Γλυφάδας χτίζοντας μιαν εικονική πραγματικότητα. Περισσότερα, προσεχώς. Ο φάκελος, άλλωστε, μόλις άνοιξε…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*