ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Die Presse: Κατάληψη σχολείων στην Ελλάδα από «πατριώτες» μαθητές

MEDIA/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΑΙΔΕΙΑ by

«Κατάληψη σχολείου στην Ελλάδα από “πατριώτες” μαθητές», είναι ο τίτλος άρθρου της αυστριακής Die Presse που αναφέρεται στις σχολικές καταλήψεις με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«[…] Εθνικιστικές σχολικές ομάδες έχουν προχωρήσει σε κατάληψη σχολικών μονάδων για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην επιδιωκόμενη και από τις δυο χώρες λύση (στο ζήτημα της ονομασίας). […] Την Πέμπτη περίπου 1.500 μαθητές διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη […].

Το μεγαλύτερο μέρος των παρευρισκόμενων είπε ότι η εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε “πατριωτικά κίνητρα”. Εικάζεται ότι οι μαθητές υποκινούνται σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις από ακροδεξιούς και υπερεθνικιστές», γράφει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι οι υποψίες στρέφονται στη «νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Γι΄ αυτό και την περασμένη εβδομάδα αριστερές σχολικές οργανώσεις πραγματοποίησαν πορείες κατά της παρουσίας ακροδεξιών και εθνικιστών στα σχολεία. […] Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η συντηρητική Νέα Δημοκρατία, είναι μεν αντίθετη στη συμφωνία του αριστερού λαϊκιστή Τσίπρα με τα Σκόπια, ξεκαθαρίζει όμως ότι δεν εγκρίνει τις σχολικές καταλήψεις οι οποίες έχουν προκαλέσει ήδη ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και της ΝΔ του Μητσοτάκη». Πηγή: DW

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: