Χρ. Κέλλας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλα θέτει και άλλα ποιεί

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ by

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε τα τρία προηγούμενα χρόνια ότι άλλα μεν θέτει, άλλα δε ποιεί» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης Χρήστος Κέλλας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», εκφράζοντας αμφιβολία κατά πόσο μπορεί να επιτευχθούν οι στόχοι, τους οποίους θέτει ο προϋπολογισμός του 2018, που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Ο προϋπολογισμός του 2018 περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων και έχει επιβολή νέων φόρων, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, επιβάλλει μειώσεις διαφόρων εκπτώσεων στη φορολογία, επιβάλλει αύξηση του τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία, επιβάλλει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αύξηση εισφορών […] Αυτά όλα, αφενός δεν μπορούν να αποτελούν πηγή αισιοδοξίας για τη χώρα μας και για τους Έλληνες πολίτες και αφετέρου δεν έχω κανέναν λόγο να πιστεύω ότι αυτός ο προϋπολογισμός θα τηρηθεί και θα επιτευχθούν οι στόχοι του. Απόδειξη ότι και το 2017, ενώ είχαμε στόχο για ανάπτυξη 2,7%, κάθε τρεις μήνες αναθεωρείται ο στόχος προς τα κάτω και θα καταλήξουμε από το 2,7% στο 1,5% ίσως και στο 1,4%» ανέφερε ο βουλευτής.

Σε ό,τι αφορά τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος σημείωσε ότι η ΝΔ το ψήφισε «διότι ο κόσμος τα έχει ανάγκη, έστω και αυτά τα λίγα χρήματα, αλλά πέραν τούτου, μόνο μέρισμα δεν αποτελεί». «Όταν μία κυβέρνηση σε μια τριετία έχει επιβάλει μέτρα 15 δισ. ευρώ και επιστρέφει 650 εκατ. πέρυσι και 720 εκατ. φέτος, δεν μπορεί να πει και ο κόσμος ευχαριστώ» παρατήρησε.

Αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων ο κ. Κέλλας τόνισε πως «θα αλλάξει το μείγμα πολιτικής». «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη φορολογία και επιλέγει σε ποσοστό 70-80% φοροεισπρακτικά μέτρα και μεταρρυθμιστικά στο 10-15%, ενώ ταυτόχρονα προβαίνει συνέχεια σε νέους διορισμούς στη δημόσια διοίκηση, την οποία επιβαρύνει. Εμείς θέλουμε το 70% να είναι τα μεταρρυθμιστικά μέτρα και το υπόλοιπο να είναι φορολογικά μέτρα, αύξηση εσόδων κ.λπ., διότι πλέον η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων αποδεδειγμένα έχει εξαντληθεί» εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*