ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Αυτός ο εφοπλιστής είναι ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

MEDIA/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ by

Πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους ορίστηκε, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος, που θα αντικαταστήσει τον νυν διοικητή, Κωστή Δήμτσα.

Η ανάληψη των νέων καθηκόντων του θα γίνει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η οικογένεια Μαρτίνου είναι μια από τις μεγαλύτερες εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Ο Θανάσης είναι ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέλφια και η κόρη του, Γεωργία Μαρτίνου, είναι βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρτίνος χαίρει καθολικής αποδοχής στην Εκκλησία, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τους Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Οπωσδήποτε παίζει ρόλο και το γεγονός ότι ο κ. Μαρτίνος έχει ενισχύσει οικονομικά το Άγιον Όρος, με δωρεές σε όλες τις Μονές της Αθωνικής Πολιτείας.

Για τη θέση του υποδιοικητή υπάρχουν πολλές προτάσεις αλλά, όπως φαίνεται, θα καταλήξουν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου «Ορθοδοξία», υποδιοικητής θα είναι ο κ. Αρίστος Κασμίρογλου, ο οποίος είχε διατελέσει παλαιότερα και πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: