ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

“ΑΡΙΣΤΕΙΑ” !!! Όταν η τότε υπουργός της Νέας Δημοκρατίας είχε εμποδίσει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ξενοδοχείων στην Κρήτη

MEDIA/ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

ΑΡΙΣΤΕΙΑ“: Ο “ΑΡΙΣΤΟΣ” Κυριάκος Μητσοτάκης κατακρίνει τώρα αυτά που είχε συνυπογράψει το 2014 !!! Πάμε λίγο πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στον Μάρτιο του 2013, τότε που υπουργός Τουρισμού της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου ήταν Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στην Κρήτη, σε εφαρμογή πρωτοκόλλων κατεδάφισης που εκκρεμούσαν επί χρόνια, είχαν ξηλωθεί τμήματα δυο ξενοδοχείων. Και ενώ στο πρόγραμμα υπήρχαν άλλες 80 κατεδαφίσεις, αυτές ουδέποτε έγιναν, καθώς αντέδρασε έντονα η υπουργός Τουρισμού και στέλεχος της ΝΔ.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το candiadoc.gr, η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε αντιδράσει έντονα αρχικά στις δυο κατεδαφίσεις και ακύρωσε με παρέμβασή της όλες τις υπόλοιπες.

Τα αυθαίρετα

Ένα εκ των δύο αυθαιρέτων που είχε κατεδαφιστεί τον Μάρτιο του 2013, ανήκε στον μεγαλοξενοδόχο Κωνσταντίνο Μαντωνανάκη (πατέρα του Παντελή Μαντωνανάκη του Grand Lagonissi Resort και του Εlounda Papace), που αντέδρασε έντονα μόλις οι μπουλντόζες πήγαν να γκρεμίσουν τις υπαίθριες εγκαταστάσεις του. Προσπάθησε να τις εμποδίσει και από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το ξενοδοχείο του στα Μάλια κατέληξε στο αυτόφωρο! Οι αντιδράσεις του Κ. Μαντωνανάκη αλλά και ο σχεδιασμός να κατεδαφιστούν περίπου άλλα 80 αυθαίρετα κτίσματα σε όλη την Κρήτη προκάλεσαν την παρέμβαση της κ. Κεφαλογιάννη, η οποία σε ανακοίνωσή της μίλησε για έλλειψη συντονισμού αλλά και για σοβαρές παρενέργειες στον τουρισμό ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου!

Το αποτέλεσμα ήταν να ανασταλούν οι κατεδαφίσεις στο νησί μέχρι νεωτέρας! Δηλαδή, δια παντός!

Η εργολαβία που είχε ανατεθεί τον Απρίλιο του 2012 προκειμένου να κατεδαφιστούν τα προκλητικά αυθαίρετα μέσα ένα χρόνο, στην ουσία ουδέποτε τέθηκε σε εφαρμογή. Η έναρξη της εργολαβίας, που είχε προσδιοριστεί για το χειμώνα του 2013, πήγε για μετά την τουριστική σεζόν.

Κάθε αρχή χρόνου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ανέβαλε τις κατεδαφίσεις για μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν. Κι η σεζόν ακόμα δεν έχει τελειώσει, άρα αυθαίρετα ξενοδοχεία και άλλες κατασκευές στις παραλίες και τον αιγιαλό της Κρήτης ουδέποτε κατεδαφίστηκαν…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: