ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Αποζημίωση για ηθική βλάβη ζητούν από την Ελένη Τουλουπάκη, η Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγός της

ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ by

Συνολική αποζημίωση 150.000 ευρώ για ηθική βλάβη ζητούν από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, και τους επίκουρούς της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, η προκάτοχος της κ.Τουλουπάκη εισαγγελέας Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγός της Λάζαρος Καρνέζης.

Στην αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει, αναφέρονται σύμφωνα με πληροφορίες, στα δημοσιεύματα που φέρουν τον σύζυγο της κ.Ράικου να έχει λάβει ένα ποσό της τάξης των 1000 από την Novartis, μία υπόθεση που ξεκίνησε να διερευνάται όταν η κ.Ράικου ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Οι προσφεύγοντες αποδίδουν στην κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρους της τη διαρροή σε μερίδα του τύπου στοιχείων της ανάκρισης που αφορούν τον κ.Καρνέζη υποστηρίζοντας ότι με τη δημοσιοποίηση υπήρξε παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας.

ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Του Ειδικού Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας που θα εκδικάσει την υπόθεση τον ερχόμενο Μάρτιο θα προεδρεύσει η πρόεδρος του ΣτΕ Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τα υπόλοιπα μέλη της έδρας (ένας σύμβουλος της Eπικρατείας, ένας αρεοπαγίτης, ένας σύμβουλος του Eλεγκτικού Συνεδρίου, δύο τακτικοί καθηγητές από τις Νομικές Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας και δύο δικηγόροι, μέλη του Aνώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικηγόρων) θα κληρωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Προσωρινά την αγωγή χειρίζεται η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ

Go to Top