Η μνήμη είναι ο εγκέφαλος νους όλων μας για όλα μας!!!Της Έλλης Στασινής

MEDIA/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ by

 

Η μνήμη συνδέεται με το παρελθόν, όχι με το μέλλον. Η μνήμη είναι νεκροταφείο. Και το μέλλον ανήκει στην ζωή. Στη σιωπή και στον διαλογισμό. Δεν ανήκει στην μνήμη. Από την στιγμή που ένας άνθρωπος πέρνει το μονοπάτι για την φώτιση σιγά… Σιγά, ο αυθορμητισμός αντικαθιστά τη μνήμη. Η μνήμη ουσιαστικά είναι το εργαλείο του μη ευφυούς ανθρώπου. Εκείνος που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα, ώστε να θυμάται παλιές απαντήσεις, παλιές περιστάσεις αυτό που έχει ήδη συμβεί .Δεν ανταποκρίνεται στην παρούσα στιγμή, απλώς αντιδρά. Και όλες οι περιστάσεις αλλάζουν συνεχώς, ενώ οι απαντήσεις μέσα στην μνήμη σου μένουν ίδιες. Γιαυτό, όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, βρίσκει δύσκολο να καταλάβει την νέα γενιά. Η καινούργια ανταποκρίνεται περισσότερο στο παρόν σου, ενώ το μόνο που έχει ο ηλικιωμένος είναι η μνήμη. Και η μνήμη ανήκει στο παρελθόν. Το παρελθόν όμως δεν βρίσκεται εδώ. Αυτό προκαλεί χάσμα.

Η παλιά γενιά θέλει πάντα παλιές απαντήσεις. Δεν υπάρχει λογος ανγυχιας, αν βλέπεις την μνήμη να χάνεται και παράλληλα δεν νιώθεις την ευφυΐα σου να ανεβαίνει. Αυτό δεν θα το νιώσεις. Η ευφυΐα είναι τόσο αδιόρατη, που δεν την βλέπεις ούτε την ακούς. Σιγά…. Σιγά όμως θα μεταμορφώσει το είναι και θα ξυπνήσεις από βαθύ υπνο και θα δεις τον καινούργιο εαυτό ξαναγεννημενο.

Αν αρχίσεις και γίνεσαι πιο ευφυής, από που θα πάρεις την ενέργεια; Από την ενέργεια που προηγούμενος αναλωνοταν στην μνήμη. Το να μην έχεις μνήμη όταν βρίσκεσαι κάπου έξω, στο δρόμο μπορεί να είναι επικίνδυνο.Αν κοιτάξεις όμως όλες τις μεγαλοφυΐες του κόσμου, θα εκπλαγείς με το ότι όλοι τους είχαν πολύ αδύναμη μνήμη. Οπότε μην ανησυχείς για την μνήμη. Όλη η ενέργεια πρέπει να πηγαίνει στην ευφυΐα και θα σε κάνει ανάλαφρο. Αυτή θα σε σώσει…. Όχι η μνήμη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*