ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ δεν πλήρωνε το δάνειο του !!!

MEDIA/ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΕΛΛΑΔΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ by

Αύξηση των κόκκινων δανείων των Συνεταιριστικών τραπεζών έδειξαν οι έλεγχοι της Τράπεζας της Ελλάδας που ζητούν να δοθούν κι αυτά σε funds !!!

Τι αποκάλυψε ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος

Τάξη στα κακώς κείμενα των Συνεταιριστικών Τραπεζών βάζουν οι αρμόδιες διευθύνσεις της Τράπεζας της Ελλάδος επιβάλλοντος stress tests με χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2019.

Αν και ορισμένες συνεταιριστικές τράπεζες όπως της Κρήτης έχουν σημειώσει σημαντικά βήματα προόδου, ορισμένες άλλες στην υπόλοιπη Ελλάδα συνεχίζουν να έχουν προβλήματα.

Η αφορμή δόθηκε από το πόρισμα των επιθεωρητών της Τράπεζας της Ελλάδος που έβγαλε λαβράκια χάρη στους ελέγχους που πραγματοποίησαν στην Ηπειρωτική Ελλάδα αποκαλύπτοντας ότι μερικές λειτουργούν ως …οικογενειακές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο δίχτυ του ελέγχου πιάστηκε πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας να μη καταβάλει τη δόση του δανείου που είχε λάβει από την ίδια τράπεζα με αποτέλεσμα το δάνειο να είχε «κοκκινίσει» καθώς δεν είχαν καταβληθεί οι μηνιαίες δόσεις για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.

Με βάση την έρευνα εντοπίστηκαν και μέλη διοικητικού συμβουλίου που είχαν εκκρεμότητες με την αποπληρωμή των δανείων τους.

Η Τράπεζα της Ελλάδος …τράβηξε το αυτί όσων πιάστηκαν στο δίχτυ των ελέγχων και υποχρέωσε να αλλάξει η διαδικασία αμοιβών απαιτώντας την παρακράτηση των χρημάτων για την αποπληρωμή του δανείου.

Τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν λάβει έκταση και θεωρήθηκαν μεμονωμένα αλλά αποκαλύπτουν ένα μέρος του προβλήματος.

Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες έχουν μετόχους, καταθέτες και δανειολήπτες. Ένα μεριδιούχος- μέτοχος ως φυσικό πρόσωπο εμφανίζει και τις τρείς ιδιότητες με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αρρυθμία στην κανονικότητα της τράπεζας.

Πάντως αυτό που ανησύχησε περισσότερο την εποπτεύουσα Αρχή ήταν ότι αυξήθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο πρώτο τρίμηνο του έτους θέτοντας σε εγρήγορση τις υπηρεσίες για την αναζήτηση λύσεων.

Μέχρι σήμερα αρκετές Συνεταιριστικές Τράπεζες είχαν αδρανήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έθεσε χρονοδιάγραμμα για να βρεθούν λύσεις και μία εξ αυτών ήταν η μεταφορά των κόκκινων δανείων σε εξειδικευμένες εταιρείες που αναλαμβάνουν τη διαχείρισή τους.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MEDIA

Go to Top
%d bloggers like this: