Αναστασιάδης: Εάν βρίσκομαι εδώ μέχρι τέλους, θα τα καταφέρουμε

ΑΘΛΗΤΙΚΑ by

Έκδηλη ήταν η απογοήτευση στις τάξεις της εθνικής Ελλάδας μετά την ήττα 2-3 από την Αρμενία, στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2020. Ωστόσο, ο Άγγελος Αναστασιάδης, στη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στην πίστη του ότι η «γαλανόλευκη» μπορεί να προκριθεί στην τελική φάση, εάν και όταν «γυρίσει το κουμπί από πάνω».

Σε ερώτηση για το εάν η ομάδα έχει μέλλον στη διοργάνωση και εάν σκέφτεται να παραιτηθεί, απάντησε: «Υπάρχει κανένας λόγος να παραιτηθώ; Αυτή η ερώτηση δεν έχει σχέση για εδώ. Είμαστε εδώ να μιλήσουμε για το παιχνίδι. Εμείς σήμερα αδικήσαμε πολύ τους εαυτούς μας. Βρεθήκαμε να χάνουμε χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Κάναμε τρία λάθη και δώσαμε τρία γκολ στους αντιπάλους μας. Φταίει ο προπονητής που κάνει λάθος ο άλλος. Εντάξει. Αλλά, δεν μπορώ να μην σταθώ ότι η ομάδα έκανε μια πολύ καλή παρουσία, μετά από ένα δύσκολο αποτέλεσμα. Γι” αυτό είπε πως είμαι ευχαριστημένος».

Αναφορικά με το πρόβλημα που παρατηρείται στην αμυντική γραμμή, απάντησε: «Μάλλον δεν είμαστε καλοί άνθρωποι και δεν μας τα δίνει. Για ποιον να πρωτοπώ. Μόλις μπαίνει ο Σιώπης τραυματίζεται και δεχόμαστε γκολ στην κόντρα. Εγώ τους λέω ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι άνθρωποι και τους τα δίνει. Δεν τα παρατήσαμε. Μέχρι το 95″ προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά πράγματα, όντως. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και αυτήν τη στιγμή εμείς πληρώνουμε τα δικά μας σφάλματα και οι άλλοι όχι, παρόλο που εμείς τους αναγκάζουμε να κάνουν λάθη».

Για το ότι η Εθνική έχει… πετάξει στα περισσότερα ματς το πρώτο μέρος, σχολίασε: «Το έχουμε πει συνεχώς. Είναι αδιανόητο. Το συζητάμε με τους συνεργάτες και τα παιδιά, αλλά δεν βρίσκουμε απάντηση. Εάν ένα παιχνίδι αρχίσει στραβά και τελειώσει στραβά, θα το χάσεις. Αλλά δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια των παιδιών. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο είναι εδώ».

Σχετικά με τς βλέψεις της Εθνικής για πρόκριση στο Euro 2020 και τις δηλώσεις του Παπασταθόπουλου, που εμφανίστηκε απαισιόδοξος για κάτι τέτοιο, τόνισε: «Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε. Εάν ο Παπασταθόπουλος είπε ότι τα παρατάμε, δεν μπορεί να είναι εδώ. Εγώ δεν έμαθα να τα παρατάω. Εμένα δεν μου είπε τίποτα ο Παπασταθόπουλος. Είναι ο αρχηγός της ομάδας. Εάν το πίστευε, να μας το έλεγε. Αυτομάτως, δηλαδή, βγάζει τον εαυτό του απ” έξω. Να ρωτήσουμε τα άλλα τα παιδιά. Ρωτήστε τον Φορτούνη, τον Σιόβα, τον Σάμαρη, να δούμε εάν κανείς από αυτούς δεν πιστεύει ότι δεν μπορούμε να πάμε».

«Εάν βρίσκομαι εδώ μέχρι τέλους, θα τα καταφέρουμε. Όταν γυρίσει το κουμπί από πάνω, τότε όλα θα γίνουν πολύ καλά. Αυτή είναι η απάντησή μου και στον κ. Παπασταθόπουλο και στους άλλους. Εάν δεν κάνω, θα φύγω. Εάν το κάνω και περάσουμε στα τελικά του Euro -και πιστεύω σε αυτά τα παιδιά, ελάτε να τα ρωτήσετε. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλα βήματα σαν εθνική ομάδα», επισήμανε στη συνέχεια.

«Η λέξη δικαιολογία στο λεξιλόγιό μου δεν υπάρχει. Αλλά, τι να κάνω εγώ, που γίνεται λάθος και το πληρώνουμε; Δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Γιατί λάθη κάνουν όλοι και δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Έχω τρεις τερματοφύλακες, που ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον. Το σκεπτικό στο σημερινό ματς ήταν άλλο και γι” αυτό δεν έβαλα τον Βασίλη (Μπάρκα). Το καλό είναι ότι όταν ακούει πως δεν θα παίξει σήμερα, πάει στον άλλον και τον αγκαλιάζει. Γι” αυτό σας λέω εγώ ότι θα πάμε».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*