Ανάλυση για τον Παναθηναϊκό: Το χρονικό των προβλημάτων και ο κίνδυνος του Ουζουνίδη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ by

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος γράφει για το πώς ο Παναθηναϊκός από φαβορί για τον τίτλο, μπήκε σε επικίνδυνα μονοπάτια αλλά και γιατί κινδυνεύει ο Ουζ…

Από την αρχή της σεζόν, λίγο πριν μπει ο Ιούλιος, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός εμφανίζονταν άπαντες βέβαιοι πως η ομάδα θα ήταν σε θέση φέτος να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις πρωταθλητισμού. Δυνατές μεταγραφές, ακόμα πιο δυνατά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες που πρόσκεινται στη πράσινη ΠΑΕ. Αυτό όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε υψηλές προσδοκίες στις τάξεις των φιλάθλων του τριφυλλιού.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ φρόντισαν προτού ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας για τη σεζόν να περάσει το μήνυμα στον, τότε, προπονητή της ομάδας Αντρέα Στραματσιόνι. Πρόκριση στους ομίλους του Europa League πάση θυσία γιατί αλλιώς χανόμαστε! Έτσι, ο Ιταλός κόουτς προσάρμοσε την προετοιμασία της ομάδας ώστε να είναι έτοιμη να φέρει εις πέρας την αποστολή-στόχο που είχε θέσει η διοίκηση.

Βέβαια, αυτό έκρυβε έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο τον οποίο γνώριζε ο «Στράμα». Υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο οι παίκτες να «κλατάρουν» κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως και έγινε. Όμως αυτό φαίνεται πως δεν ενδιέφερε τον Γιάννη Αλαφούζο και το επιτελείο του καθώς, ως άριστος διαχειριστής, ήξερε πως για να παραμείνει βιώσιμη η Εταιρία χρειαζόντουσαν τα χρήματα από τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Κάπως έτσι, φτάσαμε στον Οκτώβρη. Οι παίκτες έδειχναν ήδη να μην έχουν ανάσες και από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου των αγώνων να δυσκολεύονται πολύ να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αναμετρήσεων. Βλέπετε, το Πέμπτη-Κυριακή που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πράσινοι ήταν ένα πρόγραμμα που ο άλλοτε Πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε ξεχάσει και σε καμία περίπτωση δεν ήταν προετοιμασμένος να αντέξει.

Επιπλέον, έκαναν την εμφάνιση τους στις τάξεις του τριφυλλιού τα πρώτα οικονομικά προβλήματα. Οι παίκτες και το τιμ είχαν ενημερωθεί πως θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις πληρωμένες λόγω έλλειψης ρευστότητας. Ποδοσφαιριστές σαν τον Λεντέσμα, τον Ιμπάρμπο, τον Σάμπα και άλλους έχουν μάθει στην καριέρα τους να μην ασχολούνται καν με το αν θα μπει ο μισθός στην ώρα του. Ασφαλώς, αυτός είναι ένας παράγοντας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Όλα αυτά, έβαλαν το «τρένο» του Παναθηναϊκού σε τραχιές και δύσβατες ράγες κι έτσι δεν κατάφερε ποτέ να αναπτύξει ταχύτητα πρωταθλητισμού. Πλέον, ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να επαναφέρει το «τρένο» στο σωστό δρόμο. Με μοναδικό μεγάλο στόχο το κύπελλο (γιατί για τον Παναθηναϊκό δεν θεωρείται μεγάλος στόχος η είσοδος της ομάδας στα play off) ο Εβρίτης τεχνικός πρέπει να βρει τα κατάλληλα γρανάζια για τη μηχανή του και να καταφέρει με τον καιρό να ξεπερνά όλα τα εμπόδια που θα έρχονται στο δρόμο του γιατί δυστυχώς για τον ίδιο αν δεν τα καταφέρει ελλοχεύει ο κίνδυνος να «καεί» η καριέρα του στη θέση του προπονητή του τριφυλλιού!
 

Πηγή: www.sportdog.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*