Ακροδεξιά προσχήματα με «δημοκρατικό» προσωπείο

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ by

 

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

Το να είσαι ρατσιστής σημαίνει, απλώς, ότι μισείς κάτι που από τύχη δεν είσαι …  Αντίδραση κοινωνικά επικίνδυνη αλλά και ηλίθια, όμως, απόλυτα υπαρκτή … Και το πιο ανησυχητικό; Με «θύλακες» νομιμοποιητικής βάσης στο δημόσιο διάλογο – και μάλιστα, με ‘’φορείς’’  της,  συγκεκριμένα Μ. Μ. Ε. , δημοσιολογούντες παράγοντες προερχόμενους ή δήθεν ανήκοντες στο Δημοκρατικό τόξο.

Ο ρατσισμός έχει αποκλειστική ιδεολογική μήτρα τον φασισμό. Κι έτσι ο φονιάς της Νέας Ζηλανδίας, δεδηλωμένος φασίστας, από τα γραφτά του και τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αδίκως πήγε να εμφανισθεί  από κάποιους ως ψυχοπαθής, γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός , εν μέρει, τον απενοχοποιεί . Είναι, απλώς φασίστας… Είναι ακροδεξιός, ως εκ τούτου αιμοσταγής και απόκοσμος. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Παράλληλα, οι ρατσιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στα Βίλια και στην Κόνιτσα, μπορεί μεν να είναι μεμονωμένα περιστατικά, υπό την έννοια ότι δεν «τσουβαλιάζουν» ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, η οποία, στο μεγαλύτερο της κομμάτι,  έχει αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και ανθρωπισμό το μεταναστευτικό κύμα, έχουν όμως πολιτικό «χνάρι». Αρκεί να  σκεφθούμε πως τα κόμματα του παλαιού δικομματισμού απέφυγαν να καταδικάσουν άμεσα τις ρατσιστικές επιθέσεις. Γιατί; Μα διότι «ψαρεύουν» ψήφους, στα θολά νερά της ακροδεξιάς.  Αλλά και διότι, ειδικά στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, καταγεγραμμένοι ακροδεξιοί έχουν πλέον τα «κλειδιά» . Και χρησιμοποιούν  το «δημοκρατικό μανδύα» της Ν. Δ. και τον συχνό… εκκλησιασμό ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ  του φασιστικού τους παρελθόντος.

Οι Φασίστες όμως παραμένουν πάντα φασίστες. Μπορεί να βάζουν, ως «σημαία ευκαιρίας», το δημοκρατικό προσωπείο αλλά εξακολουθούν να ζητούν «νεκρούς μετανάστες» – όπως έκανε κάποτε ο κ. Θ. Πλεύρης – ή να είναι αρνητές του ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ, τους καλύπτει, γιατί εξαρτάται απόλυτα από αυτούς. Όπως καλύπτει πρωτόδικα καταδικασμένους Παιδεραστές και φερόμενους ως καταχραστές του δημοσίου χρήματος.  Κι αυτό δεν είναι «εσωτερικό θέμα». Είναι μια πραγματικότητα στην οποία πρέπει να αντισταθεί η  Ελληνική κοινωνία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*