Αφήστε μας να χαρούμε την εβδομάδα των «αιωνίων»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ by

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος σχολιάζει την ατμόσφαιρα πριν από κάθε «αιώνιο» ντέρμπι, εύχεται οι φίλαθλοι να αγνοήσουν τους «γνωστο…

Όλοι οι φίλαθλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου από σήμερα αρχίζουν να μπαίνουν σε κατάσταση «ντέρμπι αιωνίων». Ένα παιχνίδι που κατά τη διάρκεια των χρόνων έχει απασχολήσει για την ένταση του, λόγω της αντιπαλότητας των δύο ομάδων, τους «ποδοσφαιρανθρώπους» όλης της υφηλίου.

Φέτος, πέρα από την γνωστή κόντρα των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός δείχνει έτοιμος να κονταροχτυπηθεί με αξιώσεις με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο του ελληνικού πρωταθλήματός. Οι πράσινοι την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν διαθέτουν το έμψυχο υλικό που μπορεί να κοντράρει τους ερυθρόλευκους και την Κυριακή καλούνται να εμφανιστούν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», να κερδίσουν και να αποδείξουν στο χορτάρι πως είναι εν δυνάμει διεκδικητές της πρώτης θέσης,.

Βέβαια, μιας και ζούμε στην Ελλάδα, την χώρα όπου οι θεωρίες συνομωσίας και η διαιτητολαγνεία βρίσκονται μόνιμα σε άνθιση και ανάπτυξη, γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως οι «γνωστοί-άγνωστοι» δεν θα μας επιτρέψουν να χαρούμε το ντέρμπι αλλά και την ατμόσφαιρα των προηγούμενων ημερών καθώς είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν την αίσθηση πως τα πάντα σε αυτή τη χώρα είναι στημένα και σάπια, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν, πέρα από τους θερμοκέφαλους που βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν πόλεμο, υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να απολαύσουν το θέαμα και να ζήσουν όλες τις ημέρες την υγιή κόντρα των δύο ομάδων.

Έχει περάσει προ πολλού η εποχή που θα έπρεπε να έχουμε αντιληφθεί άπαντες πως διαιτητικά λάθη συμβαίνουν σε όλες τις χώρες της γης και πως είναι φύσει αδύνατο μέσα σε έναν αγώνα να μην τύχει να ευνοηθεί από διαιτητικά λάθη αυτός που έχει την καλύτερη ομάδα ή έχει την μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή του. Στο παρελθόν έχουμε φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίσουμε την Μπαρτσελόνα, Uefalona, επειδή παίρνει κάποια παραπάνω σφυρίγματα στους αγώνες της.

Επιπλέον, το να ασχολούμαστε καθημερινά με θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την αγωνιστική απόδοση των ομάδων, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δηλητηριάζουμε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα και να επηρεάζουμε την νοοτροπία των νέων φιλάθλων και παράλληλα κάνουμε κακό στους ίδιους μας τους εαυτούς καθώς με τον καιρό χάνουμε το όποιο ενδιαφέρον ή συναίσθημα έχουμε για το ίδιο το άθλημα.

Όλα αυτά, αν τα αναλογιστεί κανείς με μια πιο ψύχραιμη και απόμακρη σκοπιά, έχουν συμβάλλει στην ποδοσφαιρική παρακμή της χώρας. Κανείς δεν λέει πως ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι αθώος, όμως με την στάση τους οι φίλαθλοι πέφτουν στην παγίδα των «γνωστών-αγνώστων» και άθελά τους «βοηθούν» στην καταστροφή του προϊόντος κάτι το οποίο, πάνω απ’ όλα, ζημιώνει τους ίδιους καθώς με την στάση τους «ποδοπατούν» τις «Κυριακές» τους…

Ας έχουμε μια ήρεμη βδομάδα και να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα πριν, κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του ντέρμπι με τους φίλους μας. Με αυτούς που μοιραζόμαστε την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο. Όσο ασχολούμαστε με όλα τα υπόλοιπα θα χαλιόμαστε και θα χάνουμε την ουσία του αθλήματος.
 

Πηγή: www.sportdog.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*