Αποκάλυψη - Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα

featured image

Από το νοσοκομειακό περιβάλλον η ουσία που δόθηκε στο παιδί; Η εξέλιξη που γεννά ερωτήματα

Μια αποκάλυψη που γεννά πολλά ερωτήματα γύρω από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, φέρνει νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας. Την ώρα που ερευνώνται από την αρχή τα αίτια θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, έρχεται στο φως μια νέα πληροφορία για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης τους, για τον οποίο κατηγορείται και έχει προφυλακιστεί η 33χρονη μητέρα της. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, η 9χρονη Τζωρτζίνα κατέληξε μετά από χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, η οποία βρέθηκε στον οργανισμό της, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Τα σενάρια για την χορήγηση της ουσίας που χρησιμοποιείται σε κάποιες ιατρικές περιπτώσεις, ήταν πολλά, με τις αρχές να αναζητούν κάνοντας φύλλο και φτερό τις ηλεκτρονικές συσκευές της μητέρας, από που προμηθεύτηκε την συγκεκριμένη ουσία. 

Σύμφωνα ωστόσο με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» κεταμίνη η οποία έχει ανευρεθεί στον οργανισμό του παιδιού είναι καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη, χωρίς παραφαρμακευτικά στοιχεία ή παρασυστατικά. Δηλαδή δεν πρόκειται για την κεταμίνη που σε μορφή σκόνης η οποία κυκλοφορεί στο παρεμπόριο.

Ρούλα Μάνος τζωρτζίνα



Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι τα σενάρια είναι δύο. Πρώτον ότι κάποιος μπορεί να την προμηθεύτηκε από τη μαύρη αγορά, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση το νοσοκομείο ή φαρμακαποθήκη θα έπρεπε να είχαν δηλώσει ότι το φάρμακο έχει κλαπεί.

Δεύτερον, ότι η κεταμίνη μπορεί να προέρχεται απευθείας από το ίδιο το νοσοκομείο (στο οποίο όπως αποδείχτηκε υπήρχε όντως η ουσία) και χορηγήθηκε στο παιδί ενώ νοσηλευόταν.

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία προκαλεί νέα ερωτήματα για την υπόθεση, την ώρα μάλιστα που η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτει αίτημα για χημική ανάλυση της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης, με σκοπό να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ενδονοσοκομειακή κεταμίνη ή αυτή που χρησιμοποιούν οι τοξικομανείς.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της 33χρονης Όθωνας Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι η προέλευση της ουσίας έχει μεγάλη σημασία για την εξέλιξη της υπόθεσης: «Έχει μεγάλη σημασία, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε την πιθανή προέλευση της ουσίας. Η έρευνά μας εξακολουθεί να έχει ως επίκεντρο το φονικό όπλο. Έχουμε την πληροφόρηση ότι είναι διαφορετική η χημική σύσταση μεταξύ της κεταμίνης που χορηγείται από το νοσοκομείο, καθώς και τις παρόμοιες αντίστοιχες φαρμακευτικές ουσίες που διακινούνται παράνομα» δήλωσε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.