Ευλογιά των πιθήκων: Το Βέλγιο η πρώτη χώρα στον κόσμο που επιβάλλει καραντίνα!

featured image

Σε Ελλάδα και 14 ακόμη χώρες έχουν εντοπιστεί πιθανά κρούσματα της φονικής αυτής νόσου

Σε υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών θα μπαίνουν στο εξής όσοι νοσούν από την «ευλογιά των πιθήκων» στο Βέλγιο, όπου μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί τρία κρούσματα της νόσου, γεγονός που το καθιστά την πρώτη χώρα στον κόσμο που λαμβάνει το συγκεκριμένο μέτρο.

Καθώς ολόκληρος ο πλανήτης έχει τεθεί σε συναγερμό το τελευταίο διάστημα, φοβούμενος νέα πανδημία, την ώρα που ο νέος κορωνοϊός εξακολουθεί να «σπέρνει» το θάνατο, χάρη και στις ποικίλες παραλλαγές του, οι ειδικοί βρίσκονται επί ποδός, προετοιμάζοντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπισή της θανατηφόρας αυτής νόσου.

Μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ήδη προειδοποιήσει για πιθανή «σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων ενόψει του καλοκαιριού, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Ως εκ τούτου, οι υγειονομικές Αρχές στο Βέλγιο ανακοίνωσαν σήμερα πως, όσοι προσβληθούν από την «ευλογιά των πιθήκων», θα πρέπει να απομονωθούν –να μπουν, δηλαδή, σε καραντίνα– για τρεις εβδομάδες. Η πρώτη μόλυνση καταγράφηκε την Παρασκευή, ενώ, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, και οι τρεις τους φαίνεται να συνδέονται με το φεστιβάλ Φετίχ στην Αμβέρσα.Κρούσματα σε 15 χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα

Μέχρι σήμερα 15 είναι οι χώρες που έχουν αναφέρει κρούσματα της «ευλογιάς των πιθήκων» φθάνουν τις δεκατέσσερις. Ανάμεσα τους, δυστυχώς, και η Ελλάδα, όπου ένας 29χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο «Αττικόν», ενώ υπό παρακολούθηση είναι και η σύντροφός του. Η διασπορά των περιστατικών που νοσούν τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται ανά τον κόσμο, ενώ αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη η μεταδοτικότητα της νόσου.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, σε μια προσπάθεια περιορισμού της μεταδοτικότητας, η Νέα Υόρκη επανέφερε τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, μετά τον εντοπισμό του πρώτου πιθανού κρούσματος της συγκεκριμένης νόσου. Το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ ενθαρρύνει τους πολίτες να φορούν μάσκες προσώπου για να προστατεύονται και από το ξέσπασμα της «ευλογιάς των πιθήκων», πέρα από τον κορωνοϊό και τη γρίπη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.