Άγνωστοι έβαλαν σύστημα αυτόματου ποτίσματος μέσα σε σχολείο και πλημμύρισαν τα πάντα

featured image

Τα δημοτικά σχολεία του Τριλόφου και της Αγίας Παρασκευής στο δήμο Θέρμης της ανατολικής Θεσσαλονίκης έβαλαν στο στόχαστρό τους βάνδαλοι, προξενώντας ζημιές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε.

Ως εκ τούτου, μαθητές και εκπαιδευτικοί στο 1ο δημοτικό σχολείο Τριλόφου ήρθαν σήμερα αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή εικόνα, καθώς, ένα μικρό «συντριβάνι» από λάστιχο αυτόματου ποτίσματος κατάβρεχε τα πάντα στον προθάλαμο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα δύο σχολεία, με αποτέλεσμα να έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες υλικές καταστροφές στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τους χώρους.

«Στον Τρίλοφο έβγαλαν την καγκελόπορτα από τη θέση της και την “μετακίνησαν” παρά δίπλα. Στην Αγία Παρασκευή έσπασαν την κλειδαριά από την πόρτα με ένα βαρύ εργαλείο (π.χ. βαριοπούλα), μαζί με τα φωτιστικά στον προθάλαμο. Επίσης, στο δημοτικό σχολείο του Τριλόφου, πήραν το λάστιχο του αυτόματου ποτίσματος, άνοιξαν την πίεση της βρύσης και στη συνέχεια τοποθέτησαν το λάστιχο ακριβώς μπροστά στην πόρτα του σχολείου, ώστε να πλημμυρίσει ο προθάλαμος του κτιρίου. Ευτυχώς δεν προκάλεσαν περισσότερους ή σοβαρότερους βανδαλισμούς», τονίζει στο grtimes.gr η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης, Ευαγγελία Κούτρη.



Η κ. Κούτρη σημείωσε επίσης πως έχει ήδη υποβάλλει μηνύσεις κατά αγνώστων, ενώ έχει ενημερώσει τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης όσο και το Τμήμα Ασφαλείας των Βασιλικών, προκειμένου να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των σχολείων του δήμου. Από την πλευρά του, ο δήμος σημειώνει πως οι συγκεκριμένοι βανδαλισμοί προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της αντιδημαρχίας Παιδείας, η οποία, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου, αλλά και το προσωπικό των σχολείων ήδη φροντίζουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

*πηγή φωτο: grtimes.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.