Απίστευτο: Είχε κορονοϊό για… 505 μέρες!
Αυτή τη στιγμή, έχει βρεθεί ένας νοσήσαντας που έχει κορονοϊό για 412 μέρες και ενδέχεται να ξεπεράσει τον ασθενή που είχε για 505 μέρες.
Περισσότερο από έναν χρόνο νόσησε από κορονοϊό ένας άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους γιατρούς να ζητούν επειγόντως νέες θεραπείες για την εξάλειψη των επίμονων λοιμώξεων.
Ο ασθενής, που είχε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, κόλλησε κορονοϊό το 2020 και ήταν θετικός για 505 ημέρες, πριν δυστυχώς «φύγει» από τη ζωή. Δεν είναι πρωτόγνωρο πάντως το γεγονός, να νοσεί ένας άνθρωπος για τόσο μεγάλο διάστημα από τον κορονοϊό, καθώς μια Αμερικανίδα, είχε βρεθεί θετική για 335 ημέρες.
[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Απίστευτες αποκαλύψεις – Η Ρούλα έψαχνε την Κεταμίνη με στοιχεία του Μάνου και το ψευδώνυμο “Τανάλιας”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Χοντρό κράξιμο στον Σεφερλή – “Κόψτε τον τώρα. Εμετός”.
Οι ερευνητές του King’s College του Λονδίνου και του Guy’s and St Thomas’ NHS foundation trust παρακολούθησαν εννέα ασθενείς με επίμονη λοίμωξη με κορονοϊό, όλοι τους όμως είχαν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, λόγω μεταμόσχευσης οργάνων, HIV, καρκίνου ή θεραπειών για άλλες ασθένειες.
Οι λοιμώξεις συνήθως παρέμεναν για 10 εβδομάδες, αλλά δύο ασθενείς είχαν τον ιό για περισσότερο από ένα χρόνο, εκτός από τον ασθενή που είχε κορονοϊό για 505 ημέρες.
Αυτή τη στιγμή, έχει βρεθεί ένας νοσήσαντας που έχει κορονοϊό για 412 μέρες και ενδέχεται να ξεπεράσει τον ασθενή που είχε για 505 μέρες. Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα οι γιατροί στο Μπρίστολ ανακάλυψαν ότι ένας 72χρονος ασθενής, είχε βρεθεί θετικός για σχεδόν 10 μήνες.
Οι ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε μακροχρόνιες λοιμώξεις Covid και στην τελευταία μελέτη, τέσσερις από τους εννέα ασθενείς πέθαναν.
«Τα άτομα αυτά φαίνεται να έχουν πολύ κακή έκβαση όταν έχουν επίμονη λοίμωξη», δήλωσε ο Dr. Luke Blagdon Snell, κλινικός ερευνητής στο Guy’s. «Είναι επιτακτική ανάγκη να αναπτυχθούν καλύτερες θεραπείες για την εκκαθάριση των λοιμώξεων προς όφελος του ίδιου του ασθενούς. Μπορεί επίσης να έχει το πρόσθετο όφελος της πρόληψης της εμφάνισης παραλλαγών, αλλά αυτό δεν είναι ακόμη σαφές».
[/expander_maker]
Δεν υπάρχουν σχόλια: