Τρελό - Έκαναν lockdown για 1 κρούσμα: Κλείσιμο όλης της χώρας επειδή ένας πολίτης βρέθηκε θετικός ανακοίνωσε η Νέα Ζηλανδία

featured image

Lockdown στη Νέα Ζηλανδία αποφάσισε η πρωθυπουργός, Τζασίντα Άρντερν, καθώς ένας άνδρας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μέσα σε έξι μήνες, στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ.

Η καραντίνα θα διαρκέσει μία εβδομάδα στο Όκλαντ και στο Κορομάντελ, μια παραλιακή πόλη στην οποία είχε περάσει επίσης χρόνο ο άνθρωπος που διαγνώσθηκε θετικός και τρεις ημέρες στην υπόλοιπη χώρα.

Η πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “οι αρχές υποθέτουν για το νέο κρούσμα ότι πρόκειται για το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορονοϊού, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί”.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μυστήριο με το θάνατο του εφοπλιστή Εμπειρίκου – Αυτοκτονία ή σ3ξουαλικό ατύχημα με τη σακούλα;

Η επιβολή των αυστηρότερων κανόνων lockdown επιπέδου 4 σημαίνει ότι σχολεία, γραφεία και όλες οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές και μόνον οι βασικές υπηρεσίες θα λειτουργούν.

“Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να βγούμε από την κατάσταση αυτή το ταχύτερο δυνατό, είναι να υιοθετηθεί ο δύσκολος τρόπος. Λάβαμε την απόφαση αυτή έχοντας ως βάση ότι είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε με το υψηλότερο επίπεδο και να κατεβαίνουμε επίπεδα παρά από το χαμηλότερο και να μην αναχαιτιστεί ο ιός και να τον δούμε να προχωράει γρήγορα”, επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου η Τζασίντα Άρντερν.


Το lockdown είναι η αυστηρή και γρήγορη απάντηση για να αποκλειστεί οποιαδήποτε εξάπλωση

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε χθες, για πρώτη φορά, εδώ και έξι μήνες, το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης του νέου κορονοϊού. Το υπουργείο Υγείας είχε διευκρινίσει νωρίτερα ότι ένας άνθρωπος διαγνώσθηκε θετικός στο Όκλαντ και ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πια είναι η πηγή της μόλυνσής του.

“Μια αυστηρή και γρήγορη απάντηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκλειστεί οποιαδήποτε ενδεχόμενη εξάπλωση και ζητείται από όλους να παραμείνουν ήρεμοι και να δείξουν υπευθυνότητα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο αποτελεσματικός χειρισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία, στην οποία έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα μόνο 26 θάνατοι σε πληθυσμό 5 εκατομμυρίων, έχει δεχθεί επαίνους στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής περίπου το 20% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 13 χιλιαδες αιτήσεις για το σπίτι του Big Brother

Οι δύο εκατομμύρια κάτοικοι του Όκλαντ έχουν τεθεί κι άλλες φορές σε καραντίνα για σύντομες περιόδους, πιο πρόσφατα τον Μάρτιο.

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι ο εντοπισμός κρουσμάτων που θα οφείλονταν στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα θα προκαλούσαν “ένα σύντομο και ξαφνικό lockdown“.

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.