Ο φόνος που “γονατίζει” την Ελλάδα – Έδεσε με χειροπέδες την Γεωργία και την έπνιξε στην μπανιέρα!

featured image

Ο όρος «γυναικοκτονία» μπήκε αυτούς τους μήνες στο λεξιλόγιό μας, αν και στη νομική επιστήμη δεν υφίσταται και πολύ περισσότερο δεν αναγνωρίζεται ως μια διαφορετική μορφή εγκλήματος που να έχει κάποια ξεχωριστή ποινική αντιμετώπιση, αν και το θέμα ήδη συζητείται σε νομικούς κύκλους. Επτά θύματα μέσα σε λίγους μήνες.

Η πιο συγκλονιστική υπόθεση, ωστόσο που μέχρι σήμερα συγκλονίζει την χώρα ήταν η δολοφονία της 48χρονης Γεωργίας Σακαρέλου από τον σύζυγό της, μέσα στο διαμέρισμά τους. Όλα συνέβησαν στις 24 Μαΐου του 2015.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Γιαννακόπουλος για Βαρυμπόμπη – «Όσο θα καίτε, τόσο θα φυτεύουμε!»

Η σχέση της άτυχης γυναίκας που καταγόταν από την Θεσσαλονίκη και του 45χρονου εν διαστάσει συζύγου της, χειριστή γερανών Θ.Λ. ήταν ολέθρια. Το θύμα είχε εγκαταλείψει την συζυγική στέγη μαζί με το ένα ανήλικο παιδί της, έχοντας συνάψει άλλη σχέση. Παράλληλα είχε αφήσει στον πρώην σύζυγό της, το δεύτερο ανήλικο παιδί τους.Την ημέρα του φονικού, το θύμα επέστρεψε στο σπίτι μετά από έκκληση του 14χρονου γιού της, τον οποίο είχε βάλει ο σύζυγος να της τηλεφωνήσει. Μόλις η 48χρονη μπήκε μέσα, ο σύζυγός της την άρπαξε από τα μαλλιά και την έριξε στο κρεβάτι.


Αφού την έδεσε με χειροπέδες πίσω από τον κορμό της, γέμισε την μπανιέρα με νερό και την βύθισε ανάσκελα με το κεφάλι, κρατώντας τα πόδια της ψηλά, για να την ακινητοποιήσει. Την κράτησε μέσα στο νερό για πέντε λεπτά, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είχε πνιγεί.

Ο τρόπος με τον οποίο ο 45χρονος έπνιξε την γυναίκα του μέσα στη μπανιέρα, της στέρησε κάθε περιθώριο αντίστασης. Ο εισαγγελέας που είχε ζητήσει την ενοχή του χωρίς κανένα ελαφρυντικό, είπε ότι δεν αρκεί μια φιλονικία για να αναγνωριστεί ο βρασμός ψυχικής ορμής, ενώ η εξωσυζυγική σχέση που είχε συνάψει το θύμα, ήταν γνωστή από καιρό στον δράστη. Αντιθέτως, ο κατηγορούμενος, επέδειξε αποφασιστικότητα και ακολουθία πράξεων, ενεργώντας με απόλυτη ψυχραιμία.

Η υπεράσπιση προσπάθησε να στοιχειοθετήσει βρασμό ψυχικής ορμής για τον δράστη, λέγοντας ότι το ολέθριο λάθος του, ήταν η παθολογική εξάρτηση που είχε από αυτή την γυναίκα. Απέρριψε ότι ήταν ένα τέρας, εκμεταλλευτής και σαδιστής. Είχε γνωρίσει την γυναίκα του ως πελάτης στο μπαρ που δούλευε και όταν παντρεύτηκαν, δεν ήθελε να συνεχίσει να δουλεύει σε αυτό το περιβάλλον. Είπε πως …την υπεραγαπούσε και την λάτρευε, κάνοντας υπομονή για τις παρεκτροπές της. Είχε συσσωρευμένη οργή. Δεν μπορούσε να υπάρξει χωρίς αυτήν.

Να σημειωθεί ότι, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, είχε καταδικάσει τον δράστη σε 20 χρόνια κάθειρξη, αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και του βρασμού ψυχικής ορμής. Ωστόσο η συνταρακτική υπόθεση εκδικάστηκε ξανά σε δεύτερο βαθμό στις 9 Μαΐου του 2019 και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά. [/expander_maker]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.