Ξέσπασε σε λυγμούς ο Χαρδαλιάς - «Μην πυροβολείτε τους μαχητές, την ώρα της μάχης»

featured image

Ιδιαίτερα φορτισμένος εμφανίστηκε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός κλήθηκε να απαντήσει στην κριτική που δέχεται για τον χειρισμό της κατάστασης των πυρκαγιών και υποστήριξε πως «κάθε σπίτι που χάνεται, για όλους εμάς είναι μία τραγωδία και είναι μία μαχαιριά στην καρδιά μας».

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για τεράστια μάχη που δόθηκε. «Άυπνοι όλες αυτές τις μέρες, μείναμε εκεί καθοδηγώντας όλα τα παιδιά της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, τους εθελοντές μας. Ευγνωμονώντας τους ίδιους τους κατοίκους που ήταν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια».

«Μην πυροβολείτε τους μαχητές, την ώρα της μάχης»

«Μια μάχη που» όπως είπε «ήταν η δυσκολότερη που υπήρξε ποτέ». «Λυπάμαι γιατί την ώρα της μάχης, κάποιοι πυροβολούν τους μαχητές. Η χώρα πέρασε από πολλές τραγωδίες. Σε αυτή την καταστροφή, οι απώλειες είναι από την μεριά των μαχητών και όχι των πολιτών» τόνισε, συναισθηματικά φορτισμένος.


Γιατί ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη;

Όσον αφορά στην ερώτηση γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγνώμη, ο υφυπουργός απάντησε λέγοντας το εξής: «Ο κρατικός μηχανισμός έκανε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι μετά από μία τέτοια καταστροφή. Ο πρωθυπουργός έχει συγκλονιστεί με αυτό που έχει συμβεί και όλοι νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη στους ανθρώπους που χάσανε το βιος τους. Σας έδωσα τα δεδομένα. Το αν θα μπορούσαμε να το κάνουμε καλύτερα είναι ένα ζήτημα που θα το αποτιμήσουμε».




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.