Στο μάτι του κυκλώνα η Μύκονος - «Πολύ καλά έκανε η Πολιτεία και πήρε επιπλέον μέτρα, στην Μύκονο γίνεται “της τρελής”»

featured image

Το δικό του σχόλιο για την έξαρση της πανδημίας στην Μύκονο και για τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στο νησί, έκανε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Το πρόβλημα ξεκίνησε από τους επισκέπτες και τους τουρίστες που δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής και απόστασης, αλλά και στους καταστηματάρχες της εστίασης και του τουρισμού, οι οποίοι έχουν “χαλαρώσει” τους ελέγχους» αναφέρει.

Γίνεται της… «τρελής»

Όπως είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, έχει πάει σε δύο νησιά αυτήν την περίοδο και έχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί. «Μπορώ να σας πληροφορήσω ότι γίνεται πραγματικά “της τρελής”. Στο δρόμο και στα στενά της Μυκόνου αυτό που συμβαίνει είναι υγειονομικά επικίνδυνο, σε απλά ελληνικά» σημειώνει και συνεχίζει: «Κανείς δεν φοράει μάσκα, ούτε ένας και στα σούπερ μάρκετ. Τα μπαρ λειτουργούν κανονικά λες και δεν υπάρχει αύριο. Ξέρετε πόσοι νεαροί γυρνούν τα ξημερώματα μετά από διασκέδαση αγκαλιά ο ένας με τον άλλον και όλοι μαζί χωρίς να φορούν μάσκα, μεθυσμένοι;».


Μάλιστα, ο καθηγητής τόνισε πως πολύ καλά έκανε η Πολιτεία και πήρε επιπλέον μέτρα, γιατί αυτό που οφείλει πάνω απ’ όλα, είναι να διαφυλάσσει την υγεία των ανθρώπων και δευτερευόντως την ανάγκη τους για διασκέδαση. «Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε καλοκαίρι με πάρτι, όπως κάναμε πριν από τον κοροναϊό, μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι», εξηγεί.

Ανεμβολίαστοι οι εποχικοί υπάλληλοι

Τέλος, περιγράφει την όλη κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τον εμβολιασμό. «Όλος ο νεαρόκοσμος που πάει στα νησιά και διασκεδάζει, είναι εμβολιασμένος; Προφανώς και όχι. Δεν είδαμε δυστυχώς μέτρα για τους πελάτες, ότι πρέπει π.χ. να είναι εμβολιασμένοι για να πάνε στο beach bar. Μόνο για κλειστούς χώρους το είδαμε και στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης. Και πολλοί καταστηματάρχες δεν τους ελέγχουν σωστά, γιατί τους ενδιαφέρουν να έχουν πελάτες. Είναι πολύ φανερό τι έχει συμβεί», καταλήγει ο ίδιος.[gs-fb-comments]

[fbcomments]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.