Τα 10 σπουδαιότερα «Σαν σήμερα»: «Φεύγει» σε ηλικία 84 ετών ο μεγάλος κωμικός ηθοποιός, Θανάσης Βέγγος

featured image

Το 2006 σημειώθηκε αεροπορική τραγωδία με 113 νεκρούς στη Μαύρη Θάλασσα, όταν συνετρίβη αεροσκάφος τύπου Airbus 320 των αρμενικών αερογραμμών Armavia, 6 χιλιόμετρα ανοικτά των νοτίων ακτών της Ρωσίας.

Σαν σήμερα, 3 Μαΐου του 2011 «έφυγε» από την ζωή, ο μεγάλος κωμικός ηθοποιός, Θανάσης Βέγγος.

Στις 3 Μαΐου το 1892 διεξάγονται εκλογές στην Ελλάδα, που εξελίσσονται σε θρίαμβο του Χαρίλαου Τρικούπη. Το κόμμα του λαμβάνει τις 160 από τις 207 έδρες της Βουλής και η αντιπολίτευση (Δεληγιάννης, Ράλλης, Κωνσταντόπουλος) 47.

Σαν σήμερα, 3 Μαΐου…


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η υστερία του Φουρθιώτη – Ζητά προστασία μέσα στην φυλακή. Τι συνέβη;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Μαράκι μου, λατρεία μου, μας έκλεισαν όλα τα παράθυρα από το σπιτάκι μας»

1810: Ο 22χρονος, Λόρδος Βύρωνας, διασχίζει κολυμπώντας τον Ελλήσποντο σε 1 ώρα και 10 λεπτά.

1837: Εγκαινιάζεται το Οθώνειον Πανεπιστήμιον (νυν Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), που στεγάζεται προσωρινά στην Πλάκα. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.


1849: Αρχίζει η εξέγερση του Μαΐου στη Δρέσδη. Πρόκειται για την τελευταία από τις γερμανικές επαναστάσεις του 1848-1849.

1890: Πεθαίνει στις φυλακές Χαλκίδας ο βουλευτής, πρώην αντεισαγγελέας εφετών, Ρόκκος Χοϊδάς, ο οποίος είχε αρνηθεί να υποβάλει αίτηση χάριτος μετά την καταδίκη του σε τριετή φυλάκιση για άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα «Ραμπαγάς» και θεωρήθηκε προσβλητικό για τη βασιλική οικογένεια. Διακήρυττε ότι η εθνική κυριαρχία και ο νόμος είναι πάνω από τον βασιλιά.

1892: Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα, που εξελίσσονται σε θρίαμβο του Χαρίλαου Τρικούπη. Το κόμμα του λαμβάνει τις 160 από τις 207 έδρες της Βουλής και η αντιπολίτευση (Δεληγιάννης, Ράλλης, Κωνσταντόπουλος) 47.

1932: Ο διαβόητος γκάνγκστερ, Αλ Καπόνε, η έφεση του οποίου στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απορρίφθηκε, οδηγείται στις φυλακές της Ατλάντας.

1933: Αποφασίζεται η συγκέντρωση όλων των κομουνιστών στις φυλακές της Ακροναυπλίας.

1937: Η Μάργκαρετ Μίτσελ τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ για το έργο της «Όσα Παίρνει ο Άνεμος».

1941: Οι Βούλγαροι συστήνουν τη «Διοίκηση του Αιγαίου» στα κατακτηθέντα ελληνικά εδάφη, με πρωτεύουσα την Ξάνθη.

2009: Ο Παναθηναϊκός νικά στον τελικό του Final 4 της Euroleague την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-78, στην «O2 World Arena» του Βερολίνου και κατακτά τον τίτλο για πέμπτη φορά στην ιστορία του. [/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.