Κορωνοϊός: Τι πρέπει να αποφύγετε το βράδυ πριν κάνετε το εμβόλιο

featured image

Εάν πρόκειται να εμβολιαστείτε σύντομα, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας είναι ήδη γνωστό πως προτείνουν να φροντίσετε ώστε να είστε ξεκούραστοι και το ανοσοποιητικό σας σύστημα να είναι σε άριστη κατάσταση.

Εκτός, όμως από αυτά, είναι σώφρον να αποφύγετε ένα ακόμα πράγμα το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα του ραντεβού σας για το εμβόλιο.

Οι ειδικοί συνιστούν να αποφύγετε οποιοδήποτε αλκοόλ το βράδυ πριν από το ραντεβού σας για το εμβόλιο COVID-19.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Τα social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία», λέει ο Μητσοτάκης (video)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Survivor” – Ξεφτιλίζουν τον Κόρομι : «Όχι κορο… κορασίδα είσαι μαζί με τον κ@λοτρυπιδόπουλο»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Πέρασαν απο “κορδέλα” τον Ασημακόπουλο. ” Γελοίε… ρουφιάνε… κ@λώπο@στρα”

Αν και αυτή δεν είναι επίσημη οδηγία για το εμβόλιο COVID-19, οι ειδικοί υγείας υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ το βράδυ πριν από το εμβόλιο θα μπορούσε ενδεχομένως να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό με την σειρά του μειώνει την αποτελεσματικότητα του ίδιου του εμβολίου. Επομένως, αν και δεν υπάρχει επίσημη οδηγία περί μη κατανάλωσης αλκοόλ πριν από το ραντεβού σας, είναι λογικό να ακολουθήσουμε την συμβουλή αυτή των ειδικών.

Παρεμπιπτόντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντές που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές της Pfizer και της Moderna κλήθηκαν να μην καταναλώσουν αλκοόλ τη νύχτα πριν από τη δόση του εμβολίου τους.


«Πρέπει να έχετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση για να έχετε καλή ανταπόκριση στο εμβόλιο. Αν πιείτε αλκοόλ το βράδυ πριν το εμβόλιο, ή αμέσως αφότου το κάνετε, αυτό δεν πρόκειται να σας βοηθήσει», ανέφερε η ανοσολόγος δρ. Sheena Cruickshank από το πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο καθηγητής Christopher Thompson του πανεπιστημίου Loyola Maryland. Προτείνει να αποφεύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ λίγες μέρες πριν από τον εμβολιασμό COVID-19 και ακόμη και μερικές εβδομάδες μετά την λήψη της δεύτερης δόσης.

“Τα περισσότερα από τα διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το αλκοόλ επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και σχετικά με τις αντιδράσεις στο εμβόλιο υποδηλώνουν, ότι σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού”, δήλωσε ο Thompson και συνέχισε: “Ιδεατά, αποφύγετε το αλκοόλ για τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την πρώτη δόση και για έναν μήνα μετά τη δεύτερη δόση”.

Άλλοι γιατροί δεν συνιστούν πλήρη αποχή από το αλκοόλ

Ορισμένοι επαγγελματίες υγείας, ωστόσο, έχουν μια αντίθετη άποψη, επιτρέποντας την με μέτρο κατανάλωση αλκοόλ.

Για παράδειγμα, η δρ. Hana El Sahly από το Baylor College of Medicine πιστεύει ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ πριν τον εμβολιασμό δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου COVID-19.

“Η κατανάλωση αλκοόλ δεν αξιολογήθηκε ως μεταβλητή στη μεγάλη κλινική δοκιμή Φάσης 3”, δήλωσε η Sahly. Δεν αναμένουμε ότι η με μέτρο κατανάλωση αλκοόλ θα επηρεάσει την απόκριση του οργανισμού στο εμβόλιο. Και δεν ζητάμε από άτομα ή από το ευρύ κοινό να απέχει πλήρως από το αλκοόλ για όλες τις εβδομάδες του εμβολιασμού».

Πηγές: https://www.healthline.com, https://metro.co.uk, https://bgr.com

[/expander_maker][gs-fb-comments]

[fbcomments]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.