Νέα Σμύρνη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

featured image

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο να χτυπά αναίτια και με μανία πολίτη στην πλατεία Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός φαίνεται στο βίντεο να χτυπά τον φοιτητή με το γκλοπ του σε όλο του το σώμα από τα πόδια έως το κεφάλι ενώ ο φοιτητής, όπως ανέφερε με συνέντευξή του δεχόταν χτυπήματα από τα πόδια έως το κεφάλι.

Σύμφωνα με το Πειθαρχικό Δίκαιο του Αστυνομικού Προσωπικού, και συγκεκριμένα το άρθρο 15, όποιοι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα σε πρώτη φάση απλά:

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Survivor”, Νέο ξέσπασμα του κοινού κατά της Βέλλη – “Σκάσε. Είσαι εμετική καργι@λα”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Κώστας Δόξας – ” Η πρώην γυναίκα μου… μου κάρφωσε στιλό στο κεφάλι”

α) Δεν εκτελούν υπηρεσία από την επίδοση σ’ αυτούς της σχετικής απόφασης αλλά υποχρεούνται, εφόσον κλητεύονται, να εμφανίζονται για εξέταση ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών και ανακριτικών αρχών, οπότε έχουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εν ενεργεία συναδέλφων τους, χωρίς να διακόπτεται η κατάσταση στην οποία τελούν.

β) Δεν επιτρέπεται να φέρουν τη στολή ούτε να απομακρύνονται από την έδρα της Υπηρεσίας τους χωρίς την έγκριση, κατά περίπτωση, των αρμοδίων οργάνων που ορίζονται στην παρ. 1 .

γ) Υπόκεινται στις διατάξεις περί πειθαρχίας όπως και οι εν ενεργεία αστυνομικοί και

δ) Υποχρεούνται να παραδίδουν τον ατομικό οπλισμό και το υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας, οπότε εφοδιάζονται με σχετική βεβαίωση της Υπηρεσίας, που φέρει φωτογραφία με πολιτική περιβολή και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Βεβαια, ανάλογα με το πόρισμα της ΕΔΕ, όποτε και αν βγει ποτέ, απειλούνται ακόμα και με απόταξη από την υπηρεσία.

Αξίζει όμως τέλος να σημειωθεί ότι ήδη για τους 11 πολίτες που συνέληφθησαν στην πλατεία επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική βία έχει σχηματιστεί δικογραφία για πέντε αδικήματα.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.