Χαράλαμπος Γώγος: Καλύτερο το φετινό Πάσχα - Σοβαρό ενδεχόμενο για ανοιχτές εκκλησίες, με παρουσία πιστών

featured image

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Χαράλαμπος Γώγος: Ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μίλησε για ενδεχόμενη παράταση του lockdown. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, πως η κατάσταση φαίνεται πως έχει σταθεροποιηθεί, ενώ μίλησε και για το Πάσχα του 2021. Αναλυτικότερα:

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι αρχικές δηλώσεις του Χαράλαμπου Γώγου

«Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Από την εποχή της κυριαρχίας του ιού περνάμε τώρα σε μια φάση που ελπίζουμε να έρθει η κυριαρχία των εμβολίων. Σε αυτή τη φάση πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Έχουμε καλά νέα. Έχει σταθεροποιηθεί κάπως η καμπύλη. Ο RT παραμένει και στην Αττική κάτω από 1, αν και υπάρχουν και πιο δύσκολες περιοχές, όπως η Αχαΐα που είναι λίγο ψηλότερα και τα πράγματα είναι πιο πιεστικά. Όμως, σε γενικές γραμμές επιδημιολογικά σε όλη την επικράτεια τα πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Χαράλαμπος Γώγος.

Όμως σύμφωνα με τον καθηγητή, η ανταπόκριση του συστήματος υγείας, κυρίως στις ΜΕΘ, θα καθυστερήσει λίγο ακόμα. «Δυστυχώς υπάρχει ακόμα η πίεση. Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται έντονη προσπάθεια για ν’ ανοίξουν καινούριες κλίνες COVID, κυρίως ΜΕΘ, και θα λειτουργήσουν αν χρειαστεί», πρόσθεσε.

Χαράλαμπος Γώγος για φετινό Πάσχα και lockdown. Τι θα ισχύσει για εκκλησίες, λιανεμπόριο και εκκλησίες


Ο Χαράλαμπος Γώγος δεν απέκλεισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away, από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου. «Υπάρχει μια βάση συζήτησης για να ανοίξει το λιανεμπόριο από Δευτέρα από την άποψη ότι δε φαίνεται να επηρεάζει πολύ αυτό το σύστημα λειτουργίας, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει κινητικότητα».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο καθηγητής Παθολογίας σημείωσε ότι το μεγάλο ζητούμενο παραμένει η εκπαίδευση. Αυτό, διότι τα παιδιά έχουν μείνει πολύ καιρό εκτός σχολείο. Επίσης, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και στην τριτοβάθμια. «Η συζήτηση θα γίνει και για τα δύο. Θα δούμε ποιο είναι πιο ασφαλές να ξεκινήσει», επισήμανε.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, παράλληλα εκτίμησε ότι αυτό ενδέχεται να είναι το τελευταίο σκληρό lockdown, συμπληρώνοντας ότι περιοριστικά μέτρα κατά καιρούς μπορεί να υπάρχουν, αλλά θα είναι σαφώς λιγότερα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τέλος, δήλωσε ότι το φετινό Πάσχα για τους Έλληνες θα είναι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για λειτουργία των εκκλησιών με την παρουσία πιστών.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

Πηγή: www.enimerotiko.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.