Τι φοβούνται οι επιδημιολόγοι και τι ανησυχεί την κυβέρνηση

featured image

Ενδοκυβερνητικές τριβές αλλά και εντάσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή Υγείας έχει φέρει το ενδεχόμενο νέων μέτρων εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού λόγω των μεταλλάξεων.

Οι πληροφορίες λένε ότι η αρμόδια επιτροπή εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός και οι μεταλλάξεις του καλπάζουν. Από την άλλη το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να θέλει να κερδίσει χρόνο ώστε να μην πάρει νέα μέτρα αυτή την εβδομάδα καθώς όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, θα επιβαρύνουν την κατάσταση στην κοινωνία και την οικονομία.

Οι πληροφορίες λένε ακόμα ότι η αρμόδια επιτροπή έχει περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στις μεγάλες περιφέρειες αλλά και στα νοσοκομεία  της χώρας επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Γιάννης Κουκουράκης: – «Όποιος δεν μπορεί να διαχωρίσει τη καύλα που έχει ο που%@ς του…»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ένοχη 35χρονη καθηγήτρια που έκανε σεξ με 15χρονο μαθητή της σε χωράφι (pic & vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Το Twitter «ξεσκίζει» την Πολίτη για την χυδαία ανάρτηση-«Φτου σου είσαι και γυναίκα»

Την ίδια ώρα τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να απαντήσουν στο δίλημμα τι πρέπει να κλείσει πρώτο στην περίπτωση που η κυβέρνηση αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα. Τα σχολεία ή το λιανεμπόριο. Οι υπουργοί Υγείας, Παιδείας και Ανάπτυξης κονταροχτυπιούνται καθώς ο καθένας από αυτούς έχει τους λόγους του να επιμένει για το κλείσιμο των σχολείων ή του λιανεμπορίου.


Οι απόψεις των ειδικών που συνεδρίασαν χθες και θα βρεθούν και σήμερα διίστανται στο τι θα πρέπει να κλείσει η κυβέρνηση πρώτα. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η μεγάλη μεταδοτικότητα προήλθε από τα σχολεία, ενώ άλλοι ενοχοποιούν το λιανεμπόριο καθώς υπήρξε συνωστισμός σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Όλοι ωστόσο συμφωνούν ότι η κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας πρέπει άμεσα να πάρει σκληρά μέτρα κάποιων εβδομάδων καθώς οι μεταλλάξεις είναι πολύ μεταδοτικές.

Τα κρούσματα της σημερινής μέρας ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις που θα πάρει το Μέγαρο Μαξίμου αφού εάν καταγραφεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τότε προφανώς η κυβέρνηση δεν θα έχει πολλές επιλογές.

Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Ή οι μαθητές θα γυρίσουν στα σπίτια τους ή τα καταστήματα θα αλλάξουν τρόπο λειτουργίας.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιμένει ότι τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια) θα πρέπει να κλείσουν  τελευταία. Άλλωστε την στιγμή που στην Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην παιδεία, η εικόνα που θα παρουσίαζε η κυβέρνηση αν μέσα σε πέντε ημέρες αποφάσιζε να ξανακλείσει τα Γυμνάσια θα ήταν ιδιαίτερα αποκαρδιωτική.

Εάν πάντως το Μέγαρο Μαξίμου αποφασίσει να σκληρύνει τα μέτρα και προχωρήσει στην απαγόρευση της κυκλοφορίας απ τις 9 στις 6, τότε μοιραία θα συμπαρασύρει και τη λειτουργία των καταστημάτων.

Το click in shop μάλλον θα σταματήσει να ισχύει ενώ λέγεται ότι τα καταστήματα που λειτουργούν με click away θα κλείνουν στις  5 το απόγευμα. Εάν ισχύσει αυτό το σενάριο τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα κλείσουν τα κομμωτήρια, οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, τα βιβλιοπωλεία και τα ΚΤΕΟ ενώ τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να αλλάξουν ωράριο.

Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα είναι οι περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα και γι’ αυτό οι επιδημιολόγοι εισηγούνται σκληρό lockdown κάποιων εβδομάδων προκειμένου να κοπάσει η υπερμετάδοση του μεταλλαγμένου ιού.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας μάλιστα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας στην Βουλή, είπε ότι τα ενεργά κρούσματα στην Αττική είναι πάνω από 4.000, με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κατά 81% στον βόρειο τομέα, 67% στον κεντρικό τομέα και έως και 123% στη δυτική Αττική. Ακόμη πιο ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τις μεταλλάξεις, καθώς τα ποσοστά σε επιλεγμένα δείγματα έφτασαν ακόμη και το 40%.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.