Υπόθεση Λιγνάδη: Γιατί δεν κατασχέθηκαν το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του

featured image

Υπόθεση Λιγνάδη: Πολλά είναι τα ερωτηματικά που έχουν προκληθεί από το γεγονός πως δεν κατασχέθηκαν το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του Δημήτρη Λιγνάδη. Συγκεκριμένα, δεν κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία για το τυπικό της υπόθεσης. Αναλυτικότερα:

Λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η σύλληψη και η υπόθεση Λιγνάδη, η κίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας να μην προχωρήσει στην κατάσχεση ούτε του κινητού του τηλεφώνου, ούτε του ηλεκτρονικού υπολογιστή του, έχει προκαλέσει πολλά και εύλογα ερωτήματα…

Βλέπετε, δεν είναι κάτι που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, πόσω μάλλον σε μία ευαίσθητη υπόθεση σαν και αυτή του γνωστού σκηνοθέτη που έχει πάνω της στραμμένο το βλέμμα μιας ολόκληρης χώρας και έχει προκαλέσει μεγάλη πολιτικά αντιπαράθεση.

Το κινητό του Δημήτρη Λιγνάδη φυλάσσεται σε ένα γραφείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μέχρι εκείνος ή κάποιος πληρεξούσιός του να το ζητήσει και να το παραλάβει, ενώ ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής, προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει μπει στο… κάδρο των ερευνών.

Δημήτρης Λιγάδης: Δεν έγινε κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του. Η εξήγηση, η οποία δεν δίνει απάντηση


Στο ερώτημα λοιπόν «γιατί η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κατάσχεση και στη συνέχεια σε έρευνα των ηλεκτρονικών αρχείων του κατηγορούμενου», επιχείρησε να δώσει απαντήσεις το ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως είπε λοιπόν ο έμπειρος δημοσιογράφος για την υπόθεση Λιγνάδη, η αστυνομία περιορίστηκε απλά στην σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη. Δεν ερεύνησε τα παραπάνω αντικείμενα ή τα αντικείμενα του σπιτιού που διέμενε. Κάτι που θα απαιτούσε σχετική εντολή από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Σχεδόν πάντα, όμως, σε τόσο ευαίσθητες περιπτώσεις, μαζί με την σύλληψη γίνεται και έρευνα. Συγκεκριμένα, έρευνα, με κατάσχεση κινητών, υπολογιστών, σκληρών δίσκων κτλ. Κάτι απολύτως λογικό, καθώς ενδεχομένως να «κρύβουν» στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την διαλεύκανση της υπόθεσης. Σε αυτή όμως του Δημήτρη Λιγνάδη η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να ακολουθήσει εντελώς διαφορετική τακτική. Κοινώς, το ερώτημα ουσιαστικά παρέμεινε χωρίς απάντηση…

Ακολουθεί σχετικό βίντεο από την τηλεόραση του «Star» και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού

Πηγή: www.enimerotiko.gr



[gs-fb-comments]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.