Σε ποιους υπουργούς τράβηξε το αυτί ο πρωθυπουργός

featured image

Μόλις ένα μήνα μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε χθες- και κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στον ΣΚΑΙ -την ανάγκη να ρίξει προειδοποιητικές βολές προς τους υπουργούς που είναι πιο φλύαροι απ ότι πρέπει στα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά και για σους εκφράζουν διαφορετικές απόψεις χωρίς να αναλογίζονται το μήνυμα που στέλνουν στην κοινωνία. «Οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές ή είναι αυτοαναιρούμενο δημιουργεί πρόβλημα είπε ο πρωθυπουργός . Ο κάθε υπουργός έχει μια ευαισθησία για τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Θέλω να είμαι σαφής: αν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν, που υπήρξαν, θα διορθωθούν. Διορθώνονται».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απάντηση που έδωσε για την «κακοφωνία» των υπουργών της κυβέρνησης, στην πραγματικότητα επιβεβαίωσε με τον ποιο σαφή τρόπο τις διαφωνίες που υπήρχαν ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για το θέμα του lockdown .


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Πρίν απο λίγο – Ο Χαϊκάλης ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά και καρφώνει την Ακρίτα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η Digea – Κατέβασε τη διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον Φιλιππίδη

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή, να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις, οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και η ευθύνη είναι συλλογική, δεν βγάζεις κανείς την ουρά του απ΄εξω, και εγώ μιλάω πολλές φορές για αυτά τα θέματα και η απόφαση καταλήγει σε εμένα». Έφερε δε ως παράδειγμα την τελευταία απόφαση για το Lockdown λέγοντας . «Yπήρχε διχογνωμία και η απόφαση φτάνει σε μένα και αυτή την απόφαση πρέπει να υπηρετούν οι υπουργοί», τόνισε. Ερωτηθείς αν «θα τραβήξετε αυτιά δηλαδή», απάντησε: «Το έκανα ήδη. Στο εξής θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και λιγότερες παρουσίες στα μέσα ενημέρωσης» απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης.


Αναφερόμενος στο θέμα της Ικαρίας παραδέχτηκε ότι απ όσα συνέβησαν στην Ικαρία «προφανώς και υπήρχε ένα πρόβλημα. Πρώτος εγώ το αναγνωρίζω, όχι από την κριτική της αντιπολίτευσης. Επειδή είδα ότι υπήρχε κόσμος ο οποίος ενοχλήθηκε και καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκε και εγώ σας είπα πρώτος ότι το αναγνωρίζω εγώ ο ίδιος αυτό. Αλλά από αυτό μέχρι του να γίνεται όλη αυτή η τεράστια βαβούρα… « Πρόσθεσε πάντως ότι δεν θα επαναληφθεί αυτή η εικόνα»

Στα θέματα της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος τονίζοντας ότι “είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι δεν βλέπουμε απλά το φως στην άκρη του τούνελ, βλέπουμε το τέλος του τούνελ” .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ως το Σάββατο θα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 500.000 συμπολίτες μας και ως το τέλος Μαρτίου θα έχουμε ξεπεράσει τους 1.700.000 εμβολιασμούς. Δηλαδή θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 75 ετών αλλά και η ηλικιακή ομάδα 60-64.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη, είπε ακόμα ότι από τον Απρίλιο και τον Μάιο θα δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα διαθεσιμότητας εμβολίων. «Το πρόβλημά μας τότε θα είναι να πείσουμε αυτούς οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, να εμβολιαστούν. Γι’ αυτό και είμαι πολύ αισιόδοξος -και το πιστεύω πραγματικά- ότι αυτή η περιπέτεια σε δύο μήνες από τώρα θα βαίνει πια προς το τέλος της» είπε ο Πρωθυπουργός.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.