Το πιο μικρό ξενοδοχείο μόλις που φτάνει τα 53 τ.μ. αλλά θα σε εκπλήξει

featured image

Το πιο μικρό ξενοδοχείο του κόσμου βρίσκεται στη Γερμανία και πρέπει σίγουρα να το επισκεφθείς και να περάσεις μία βραδιά εκεί, ενώ λόγω του μεγέθους του έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες.

Πρόκειται για το Eh’häusl, το οποίο είναι μόλις 53 τ.μ., αλλά είναι τόσο εκπληκτικό που αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης.

Το πιο μικρό ξενοδοχείο προτιμάται από τους νεόνυμφους

Το όνομα του σημαίνει «σπίτι του γάμου», για αυτό και το προτιμούν πολλοί νεόνυμφοι και βρίσκεται στο Άμπεργκ, ενώ κρύβει μια υπέροχη ιστορία. Το κτίριο του έχει ηλικία 280 ετών και ο λόγος που σχεδιάστηκε τόσο μικροσκοπικό, ήταν με σκοπό να ξεφύγει από παλιό νόμο, σύμφωνα με τον οποίον τα ζευγάρια έπρεπε να έχουν σπίτι προκειμένου να μπορέσουν να παντρευτούν.

Click to Instagram !

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eggo Estudio (@eggoestudio)


Ήταν ένας επιχειρηματίας που ουσιαστικά έβαλε μια στέγη στο κενό που δημιουργούσαν δυο πολυκατοικίες, ώστε να χρησιμοποιείται σαν απόδειξη ιδιοκτησίας από ανθρώπους που ήθελαν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Το πιο μικρό ξενοδοχείο είναι πολυτελές και χωρά δύο άτομα

Το κόλπο ήταν ως εξής: Το ζευγάρι που ήθελε να παντρευτεί θα αγόραζε το σπίτι, θα έκανε τον γάμο και θα το πουλούσε στο επόμενο ζευγάρι και αυτό στο μεθεπόμενο κλπ. Για αυτό και το οίκημα απέκτησε το ψευδώνυμο «σπίτι γάμου». Το 2008 το κτίριο ανακαινίστηκε και πλέον αποτελεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο που χωρά μόλις δυο άτομα.

Μάλιστα, λόγο του μεγέθους του, το ξενοδοχείο έχει μπει και στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Το Eh’Haeusl είναι επταόροφο, με τον κάθε όροφο να έχει διαφορετικές ανέσεις και στον τελευταίο να βρίσκεται μια μπανιέρα με υδρομασάζ.

Click to Instagram !

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ICH_erlebe_MEiN_Amberg (@ich_erlebe_mein_amberg)

Πηγή: www.enimerotiko.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.