Νέα έκρηξη στα κρούσματα σήμερα: Ξεπέρασαν ήδη τις 1.500 οι νέες μολύνσεις

featured image

Έκρηξη στα κρούσματα: «Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και τους ειδικούς για τις νέες μολύνσεις. Αυτό, διότι τα κρούσματα έως τις 12.00 το μεσημέρι είχαν ξεπεράσει τα 1.500 σε αριθμό.

Μπορεί τα τεστ που πραγματοποιούνται τις δύο τελευταίες ημέρες είναι αυξημένα. Όμως, το «καμπανάκι» χτυπά στους ειδικούς, οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν την παράταση του σκληρού lockdown στην Αττική για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού – Στο «κόκκινο» το ΕΣΥ

Άλλωστε ξεκάθαρο ήταν και το μήνυμα του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο «Χθες, μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου».


Έκρηξη κρουσμάτων, με πολλές νέες μολύνσεις.

Μέχρι τις 12 το πρωί τα κρούσματα ξεπερνούσαν τα 1.500. Σήμερα, η έκρηξη στα κρούσματα αναμένεται να φτάσει πάνω από 2.000. Ίσως, τα κρύσματα αγγίξουν και τα 2.300. Οι περισσότερες μολύνσεις αφορούν και πάλι την πρωτεύουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία από χθες είναι δεκάδες. Γεγονός που ασκεί αφόρητη πίεση στο ΕΣΥ.

Οι λοιμωξιολόγοι που θα συνεδριάσουν την Παρασκευή θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις για άρση ή μη του lockdown στην Αττική τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, για πρώτη φορά μετά από τις 2 Δεκεμβρίου ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ξεπέρασε ξανά τις 2.000, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων -357 – αποτελεί «μαύρο» ρεκόρ των τελευταίων 45 ημερών.

Πηγή: www.enimerotiko.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.