Μυρτώ Αλικάκη: Υπάρχει μια υπερβολή στην ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης

featured image

Στην εκπομπή της ΕΡΤ Συν Γυναιξί με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής, η Μυρτώ Αλικάκη. Η ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, Me too, το οποίο – όπως έθιξε ο οικοδεσπότης – δεν έχει βρει ανταπόκριση στη χώρα μας.

Η ηθοποιός τόνισε πως είναι ένα λεπτό ζήτημα και εξήγησε: «Θεωρώ τη σεξουαλική παρενόχληση, προφανώς, κάτι εγκληματικό, αλλά το θέμα είναι τι είναι σεξουαλική παρενόχληση; Έχω ένα θέμα με αυτήν την αμερικάνικη τάση, που τα πάντα μπορούν να σε οδηγήσουν στο δικαστήριο. Για εμένα σεξουαλική παρενόχληση είναι να σου ζητήσει ένας άνθρωπος με αντάλλαγμα μια επαγγελματική θέση, να βρεθείς σεξουαλικά μαζί του και αν εσύ του αρνηθείς να χάσεις τη θέση σου ή να πέσεις σε δυσμένεια. Αυτό το θεωρώ εγκληματικό και δεν το συζητάω».


Και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα, αν δεν διακυβεύεται το επαγγελματικό κομμάτι και μιλάμε για ένα επιθετικό φλερτ, θεωρώ πως είναι μέρος της ζωής. Όπως ένας άνδρας μπορεί να αντεπιτεθεί με το φλερτ του, μπορώ να αντεπιτεθώ κι εγώ χωρίς να το δεχθώ. Δεν θεωρώ ότι το φλερτ πρέπει να πεθάνει. Υπάρχει μια υπερβολή στην ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Δε μπορεί οι γυναίκες να διαμαρτύρονται πως οι άντρες είναι ευνουχισμένοι και με το που σε κοιτάει ένας άνδρας να νιώθεις απειλή. Δεν συμβαδίζουν αυτά τα δύο».

Για να συμπληρώσει: «Υποθέτω ότι τα πράγματα είναι ακραία αυτή τη στιγμή γιατί πρέπει να γίνουν ακραία για να βρουν μια ισορροπία. Και ως έτσι το καταλαβαίνω απόλυτα… Όλα πρέπει να πάνε στο άλλο άκρο για να βρεθεί η ισορροπία, αλλά νομίζω ότι ο καθένας μέσα του να προσπαθεί να βλέπει τα πράγματα στα αλήθεια».

Πηγή: www.newsbeast.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.