Κορκίδης: Θετική η μείωση ενοικίων - Ανάγκη για «μορατόριουμ» πληρωμών

featured image

«Η μείωση των ενοικίων το επόμενο δίμηνο κατά 80%, που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό, για τα καταστήματα που παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή αλλά και εκείνων που λειτουργούν με click away δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει σύμφωνους» αναφέρει ο ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

«Και τούτο γιατί η εν λόγω ρύθμιση σε συνδυασμό με το ελάχιστο των 1.000 ευρώ στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 τον Ιανουάριο, έρχεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονική στιγμή, όπου οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων «τρέχουν», ενώ ο τζίρος τους είναι ελάχιστος ή μηδενικός».

«Η παράλληλη εξασφάλιση της αποζημίωσης με 60% των ιδιοκτητών λειτουργεί εξισορροπητικά, καθώς καλύπτει και για αυτούς ένα μέρος των απωλειών στα εισοδήματά τους, ενώ δικαίως ή αδίκως εξαιρούνται οι εταιρίες-ιδιοκτήτες. Είναι πάντως καλύτερα, σε αυτή την δύσκολη περίοδο, τα «κουρεμένα» ενοίκια για τα καταστήματα παρά τα «λουκέτα» που συνεπάγονται ξενοίκιαστα καταστήματα και απώλειες θέσεων εργασίας», σημειώνει, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.


«Ωστόσο, συνέχισε ο ίδιος, πρέπει να θυμίσω, ότι μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, με 7,5 δισ. ευρώ επιπλέον ενισχύσεων στην οικονομία, νέες φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις και τη συνέχιση των μέτρων ενίσχυσης σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν μείωση τζίρου τουλάχιστον 20%, απαιτείται, εντός του πρώτου τριμήνου του νέου έτους, να συμφωνηθεί ένα συνολικό «μορατόριουμ» οφειλών και πληρωμών, καθώς η σοβούσα κρίση δεν αναμένεται να αναταχθεί προ της επίτευξης της πολυπόθητης ανοσίας του πληθυσμού από τα εμβόλια.»

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΒΕΠ με θέμα τις εξελίξεις που δρομολογούνται από την έλευση του εμβολίου, τόσο για την δημόσια υγεία, όσο και την οικονομία, το διοικητικό συμβούλιο, έλαβε ομόφωνη απόφαση, τα μέλη του να εμβολιαστούν κατά του COVID-19.

«Στην επιστροφή της κανονικότητας που επιζητούμε ως κοινωνία, αλλά και ως οικονομία, κρίνεται απαραίτητη η συμβολή όλων μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια», δήλωσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης

Πηγή: www.newsbeast.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.