Πρόταση - Προσφορά στο Υπουργείο Υγείας για την ένταξη των Κλινικών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης

featured image

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έθεσε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας, ειδικούς χώρους και προσωπικό σε όλες τις κλινικές του Ομίλου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να λειτουργήσουν ως άρτια οργανωμένα εμβολιαστικά κέντρα, συμβάλλοντας έτσι στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού κατά της πανδημίας του κορoνοϊού.

Ειδικότερα, στις κλινικές του Ομίλου σε Μαρούσι, Ψυχικό, Δάφνη, Π. Φάληρο, Περιστέρι και Θεσσαλονίκη -εφ’ όσον η προσφορά γίνει αποδεκτή- θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με το αντίστοιχο εξειδικευμένο προσωπικό και σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής νομοθεσίας.

Επιπροσθέτως τονίζεται ότι η λειτουργία των εν λόγω κέντρων θα γίνει στο πλαίσιο της τήρησης των αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας που οι κλινικές του Ομίλου έχουν θεσπίσει από την πρώτη στιγμή βάζοντας πάντα σε προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών, των γιατρών και του προσωπικού.

Η προσφορά αυτή θα ισχύσει για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που ο Όμιλός μας ανέλαβε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, ο Όμιλος προσέφερε την Κλινική Περιστερίου για την περίθαλψη Non-Covid περιστατικών, ενώ στο δεύτερο και κρισιμότερο κύμα, διέθεσε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, μία ολόκληρη νοσηλευτική πτέρυγα δυναμικότητας 60 κλινών, συμπεριλαμβανομένων και κλινών ΜΕΘ για Non-Covid περιστατικά. Επίσης, θέλοντας να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης στη Βόρεια Ελλάδα, οργάνωσε και απέστειλε διεπιστημονική ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων γιατρών που σήμερα ενισχύουν την προσπάθεια των γιατρών του ΕΣΥ στην περίθαλψη ασθενών Covid-19.

Σχετικά με την παραπάνω προσφορά, ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου, κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Πιστεύουμε απόλυτα ότι η ταχύτητα διενέργειας εμβολιασμού στις ειδικές ομάδες, αλλά και το γενικό πληθυσμό, θα συμβάλλει καθοριστικά στη μάχη κατά της πανδημίας, στην προάσπιση της υγείας, τη βελτίωση της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής, γι’ αυτό και επιθυμούμε να συμβάλλουμε σε αυτό».

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.