ΕΕ: Αναμένεται η αίτηση της Biontech για έγκριση της έκτης δόσης του εμβολίου ανά φιαλίδιο

featured image

Αίτηση της εταιρείας Biontech αναμένει τις επόμενες ημέρες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) για έγκριση της λήψης έξι δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού ανά φιαλίδιο.

«Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες αίτηση για την (σχετική) τροποποίηση, η οποία θα εξεταστεί γρήγορα από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP). Εάν η CHMP αποφασίσει ότι μπορούν να εξαχθούν έξι δόσεις από κάθε φιαλίδιο με αξιόπιστο τρόπο, θα προτείνει την τροποποίηση των ισχυόντων όρων έγκρισης για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στην διάθεση του εμβολίου », δήλωσε εκπρόσωπος του EMA στην Bild.


Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) είπε επίσης στην «Bild» ότι «οι γιατροί θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσουν την έκτη δόση». «Έχει νόημα να μπορεί να εμβολιαστεί ένα έκτο άτομο», τόνισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η χρήση της έκτης δόσης επιτρέπεται ήδη στην Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Η εξαγωγή έξι δόσεων ανά φιαλίδιο δεν καλύπτεται ακόμη από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: www.newsbeast.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.