Κρούσμα κορονοϊού στην Ξάνθη: Προς αναβολή το μπαράζ με τον Απόλλωνα

featured image

Κρούσμα κορονοϊού προέκυψε στην αποστολή της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να είναι στον «αέρα» ο πρώτος αγώνας με τον Απόλλωνα Σμύρνης για το μπαράζ της Super League.

Σύμφωνα με το sportaddict.gr, η ομάδα της Ξάνθης βρίσκεται στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή για το Σαββατιάτικο ματς, όπου  αναμένεται με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο να μείνει σε καραντίνα δύο ημερών, ενώ καθ’οδον βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε η ομάδα της Θράκης να περάσει διήμερα τεστ που θα κρίνουν αν η ομάδα θα μπει σε καραντίνα η όχι. Το πρώτο μάλιστα θα γίνει άμεσα σήμερα το βράδυ και το δεύτερο τεστ εντός 48ωρών, οπότε την Δευτέρα

Η ομάδα της Ξάνθης θα περάσει τα τεστ του Covid-19 τόσο το Σάββατο όσο και την Δευτέρα, αν τα δείγματα είναι καθαρά τότε το ματς με τον Απόλλων Σμύρνης θα γίνει την επομένη που θα ορίσει η ΕΠΟ αν όμως όχι τότε το ματς αναβάλλεται οριστικά και η ομάδα της Ξάνθης θα κληθεί να μπει σε πενθήμερη καραντίνα.

Αν και σαφέστατα προέχει η υγεία του μέλους της ομάδας, και φυσικά ολόκληρου του συλλόγου, αυτή η εξέλιξη των τεστ ειδικά στην αρνητική περίπτωση πιθανό να επηρεάσει και το ίδιο το μπαράζ ειδικά στην περίπτωση που η ομάδα της Ξάνθης μπει σε καραντίνα.

Η αποστολή της Ξάνθης βρίσκεται κανονικά στο ξενοδοχείο και πλέον μετά από αυτήν την εξέλιξη αναμένεται, σύμφωνα πάντα με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, να μείνει σε καραντίνα δύο μέρες! Οπερ σημαίνει πως το ματς με τον Απόλλωνα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στο ξενοδοχείο που είναι η αποστολή της ομάδας για να περάσει όλη η ομάδα διήμερα τεστ για να κριθεί εάν θα μπει σε καραντίνα ή οχι! Το πρώτο τεστ θα γίνει σήμερα το βράδυ και το δεύτερο την Δευτέρα (εντός 48 ωρών).


Τι αναφέρει το πρωτόκολλο

Πάμε να δούμε τι αναφέρει και το πρωτόκολλο διεξαγωγής Αγώνων Super League.

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων όπως ορίζεται λοιπόν θα πρέπει  να γίνει άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, να γίνει άμεση απομόνωση (“καραντίνα”) για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Ακολούθως θα πρέπει άμεσα να περάσουν από τεστ και ο δεύτερος επαναληπτικός έλεγχος να γίνει εντός 48ωρου. Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ. Αν όμως υπάρχει θετικό κρούσμα η ομάδα θα πρέπει να μπει σε πενθήμερη καραντίνα οπού θα συνεχίζονται οι έλεγχοι

Πότε θα γίνει το ματς

Ουδείς μπορεί να το απαντήσει με σιγουριά. Αρχικά θα πρέπει να περιμένουμε τα τεστ όλων των παικτών και των ανθρώπων της αποστολής. Αν αυτά είναι αρνητικά τότε το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης θα γίνει σε μέρα που θα ορίσει η ΕΠΟ. Αν όμως δεν είναι αρνητικά, τότε το ματς θα αναβληθεί οριστικά και η ομάδα της Ξάνθης θα μπει σε πενθήμερα καραντίνα (και βλέπουμε).

Πηγή: www.newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.