Ανησυχητικά μηνύματα από Γερμανία για το εμβόλιο: «Δεν αναμένεται να εμβολιαστεί ο πληθυσμός της χώρας μέχρι το 2022»

featured image

Ο ειδικός για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ αναμένει ότι επάρκεια διαθέσιμων εμβολίων για ολόκληρο τον πληθυσμό της Γερμανία θα υπάρξει από το 2022.

«Βέβαια ένα ασφαλές, καλά δοκιμασμένο εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο ήδη από τις αρχές του 2021, αλλά το σημαντικό ερώτημα για τους πολίτες είναι πότε μπορεί πραγματικά να εμβολιαστούν»  δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη στις εφημερίδες του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» («Redaktionsnetzwerk Deutschland», Leipziger Volkszeitung, Hannoversche Allgemeine Zeitung, Dresdner Neueste Νachrichten κ.α)


«Ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είχαν εξασφαλίσει συγκεκριμένες ποσότητες πολλών υποψηφίων εμβολίων, θεωρούν ότι θα μπορούσαν να εμβολιάσουν μόνο έναν στους τρεις Αμερικανούς έως τα μέσα του 2021. Η Γερμανία έχει πρόσβαση σε λιγότερα υποψήφια εμβόλια και σε μικρότερες ποσότητες. Ισως καταφέρουμε να εμβολιάσουμε μόνο το 20% του πληθυσμού μέχρι τα μέσα του 2021. Αυτό όμως προϋποθέτει επίσης ότι θα έχουμε τύχη και θα έχουμε ποντάρει στα σωστά υποψήφια εμβόλια. Ολόκληρος ο πληθυσμός θα μπορέσει να εμβολιαστεί μόνο κατά τη διάρκεια του 2022. Υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος για να διανύσουμε», πρόσθεσε ο Λάουτερμπαχ.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να διασφαλιστεί παγκοσμίως μια δίκαιη διανομή του εμβολίου, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός  απάντησε: «Ανησυχώ επίσης και γι΄ αυτό. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ίδρυσε από κοινού με την παγκόσμια συμμαχία εμβολίων  «Gavi» και τον διεθνή οργανισμό «Cepi» την «Πρωτοβουλία Covax», η οποία θα εγγυηθεί την δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια για τον κορονοϊό σε φτωχότερες χώρες.

Πηγή: www.newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.