Το πιο πολυτελές καταφύγιο στον κόσμο, κοστίζει 16 εκατομμύρια ευρώ, και αντέχει μέχρι και πυρηνική έκρηξη

featured image

Καταφύγιο εκατομμυρίων: Πρόκειται στην ουσία για ένα σπίτι εκατομμυρίων. Το συγκεκριμένο σπίτι μπορεί να αντέξει ακόμη κι από μία ενδεχόμενη πυρηνική έκρηξη. Ένας άντρας κατασκεύασε ένα καταφύγιο, του οποίου η αξία ανέρχεται στα δεκαέξι εκατομμύρια και τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ.

Το συγκεκριμένο καταφύγιο είναι ικανό να αντέξει έκρηξη 20 κιλοτόνων. Επίσης, είναι κατάλληλο για προστασία και από άλλες δυνητικές απειλές. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται των φυσικές καταστροφές, πολιτικές αναταραχές και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Καταφύγιο εκατομμυρίων: Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό

Χτίστηκε το 1969 και ανακαινίστηκε το 2012. Το καταφύγιο, βρίσκεται στη Πολιτεία της Τζόρτζια, έχει τοίχους πάχους 1 μέτρου, διαθέτει συστήματα εισαγωγής αέρα, ένα δωμάτιο νοσοκόμας, ντους απολύμανσης και ένα σύστημα παρακολούθησης αξίας 96.000 ευρώ. Ο Κρις Σάλομον, συνιδιοκτήτης μιας εταιρείας που εξειδικεύεται στην ασφάλεια του προσωπικού, δήλωσε:


«Αυτό το ακίνητο προσφέρει το απόλυτα ασφαλές καταφύγιο για κάθε οικογένεια, επιχείρηση ή κυβέρνηση που θέλει την απόλυτη ασφάλεια και άνεση. Οι ανακαινίσεις περιλαμβάνουν παροχές που ανταγωνίζονται κάθε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, μόνο που βρίσκεται 14 μέτρα υπόγεια, είναι αδιαπέραστο και μη ανιχνεύσιμο».

Ποιος θα ήθελε να αγοράσει ένα τέτοιο μέρος; Το ακίνητο διαφημίζεται ως μια πιθανή εταιρική υποχώρηση, για να φυλάξει χρυσό ή άλλα τιμαλφή, ως ένας χώρος εκπαίδευσης – ή απλά το απόλυτο ιδιωτικό σπίτι. “Ακριβώς η τοποθεσία που θα θέλατε να περάσετε ένα διάλειμμα πέντε αστέρων”, αστειεύεται ο Κρις. Χωρίζεται σε δύο ορόφους, το πρώτο επίπεδο διαθέτει ένα κοινόχρηστο χώρο, καθώς και δωμάτια για το προσωπικό. Το δεύτερο επίπεδο όμως είναι πολύ πιο πολυτελές: σκεφτείτε τέσσερα εκπληκτικά διαμερίσματα, το καθένα με κουζίνα, τραπεζαρία, δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι και μπάνιο.

Πηγή: www.enimerotiko.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.