John Prine: Στην εντατική λόγω κορονοϊού ο θρύλος της folk μουσικής

featured image

Την πόρτα του θρύλου της folk μουσικής, John Prine χτύπησε ο κορονοϊός. Και μετά την ανακοίνωση ότι εισήχθη στο νοσοκομείο, η Joan Baez από την κουζίνα του σπιτιού της, τού αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του που είχε παίξει στο παρελθόν και το οποίο συγκαταλέγεται στις εμβληματικές ερμηνείες της: το «Hello in There».

«Θέλω να τραγουδήσω ένα τραγούδι για τον John Prine -που είναι φίλος και ομότεχνός μου τραγουδιστής-τραγουδοποιός- και τη γυναίκα του, τη Φιόνα» είπε στην κάμερα η Μπαέζ.


«Ο John είναι σε κρίσιμη κατάσταση σε μηχανικό αναπνευστήρα λόγω του COVID-19 και η σύζυγός του επίσης αποδείχθηκε θετική στο τεστ. John, αυτό το τραγούδι από τα δικά σου που έχω τραγουδήσει είναι ένα από τα τραγούδια του ρεπερτορίου μου που ζητούν περισσότερο απ» όλα, για περισσότερα από 40 χρόνια. Άφησέ με λοιπόν να σου το τραγουδήσω και να το στείλω μαζί με τις καλύτερες ευχές μου και τις προσευχές μου».

For John Prine. https://t.co/D6ArnoWMTd #hellointhere #johnprine

— Joan Baez (@joancbaez) March 30, 2020

Το τραγούδι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, είχε αρχικά τραγουδήσει η Baez στο αγαπημένο της άλμπουμ, το «Diamonds and Rust», το 1975. Με την κιθάρα της τραγουδά μπροστά στην κάμερα: «Ya» know that old trees just grow stronger / And old rivers grow wilder ev»ry day / Old people just grow lonesome / Waiting for someone to say «Hello in there, hello»».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.