Ο λόγος που ο Μέσι... δεν παίζει στα πρώτα λεπτά των αγώνων

featured image

Τα πρώτα λεπτά του ματς είναι αυτά στα οποία ο Λιονέλ Μέσι είναι… ήσυχος και υπάρχει λόγος για αυτό.

Είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να σε… καταστρέψει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αρκεί μια έμπνευση του για να δώσει τη λύση στη Μπαρτσελόνα και να τελειώσει τον αντίπαλο, τον οποίο έχει φροντίσει να «ακτινογραφήσει» από νωρίς.

Ο Μέσι έχει βάλει εκατοντάδες γκολ στην καριέρα του αλλά όχι στα πρώτα 3-4 λεπτά των αγώνων και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει εξηγήσει το γιατί.

«Είναι ο εγκέφαλος του παιχνιδιού. Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού δεν έρχεται σε συχνή επαφή με την μπάλα. Εστιάζει σε κάθε αντίπαλο, βλέποντας το πως κινείται στον αγωνιστικό χώρο κι έπειτα θα χτυπήσει στις αδυναμίες του», έχει πει ο πρώην προπονητής των Καταλανών, συμπληρώνοντας.


«Καθώς εξελίσσεται το παιχνίδι ο Λιονέλ παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες έχοντας παρατηρήσει κάθε αντίπαλο παίκτη και ξέρει πως να κινηθεί».

Αυτό, φυσικά, μπορεί να επιβεβαιωθεί από το γεγονός ότι σε κάθε ματς ο Αργεντίνος όντως ανεβάζει την απόδοση του μετά το πρώτο 5λεπτο και αρχίζει να κινεί τα νήματα της ομάδας του.

Και για να γίνει ακόμη πιο πειστικό αυτό που είπε ο Βαλβέρδε, αρκεί ένα στατιστικό από το Clasico του Δεκεμβρίου του 2017, απέναντι στη Μπαρτσελόνα και στη Ρεάλ.

Σε εκείνο το ματς, ο Μέσι, σύμφωνα με την στατιστική, περπατούσε για το 83% του αγώνα και έτρεξε κανονικά μόνο για το 4.95% της αναμέτρησης. Κι όμως, ήταν αυτός που δημιούργησε εννιά ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, έβαλε ένα γκολ και είχε και μία ασίστ, επιβεβαιώνοντας ότι όταν δεν τρέχει, μάλλον είναι ακόμη πιο επικίνδυνος.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.