Κορονοϊός: Η Ιαπωνία θα επενδύσει στην παραγωγή συσκευών υποβοήθησης της αναπνοής

featured image

Το ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσει απευθείας την αύξηση της παραγωγής μηχανημάτων Εξωσωματικής Οξυγόνωσης Μέσω Μεμβράνης (ΕΟΜΜ), τα οποία μπορεί να σώσουν ζωές ανθρώπων με συμπτώματα της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, εξετάζει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων που καταρτίζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα.

Τα μηχανήματα ΕΟΜΜ διατηρούν ασθενείς στη ζωή χάρη στην υποβοήθηση της αναπνευστικής λειτουργίας με τεχνική καρδιοπνευμονικής παράκαμψης, εκτροπή του φλεβικού αίματος το οποίο ακολουθεί εξωσωματική διαδρομή και επιστρέφει στον οργανισμό έπειτα από ανταλλαγή αερίων και την αποβολή διοξειδίου του άνθρακα, μέσω ημιπερατής μεμβράνης, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.


Χθες, η Ιαπωνία ανακοίνωσε την επέκταση της απαγόρευσης εισόδου και σε πολίτες επιπλέον χωρών. Οι χώρες πολίτες των οποίων απαγορεύεται να μπουν στη χώρα αυξήθηκαν στις 73, στο πλαίσιο των προσπαθειών να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Σε αυτή τη λίστα χωρών περιλαμβάνονται πλέον και οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Νότια Κορέα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε τόνισε πως όσοι μπαίνουν στη χώρα- κι αυτό ισχύει και για τους Ιάπωνες πολίτες- θα καλούνται να μπαίνουν σε εθελοντική καραντίνα δύο εβδομάδων.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από τις αεροπορικές εταιρείες να περιορίσουν τον αριθμό των διεθνών πτήσεων.

Τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.