«Αποτίουμε φόρο τιμής στους εργαζόμενους στην υγεία και σ

featured image

Μήνυμα στήριξης προς το υγειονομικό προσωπικό της Ευρώπης, στους πάσχοντες και σ’ αυτούς που η ζωή τους άλλαξε δραματικά εξαιτίας του κορονοϊού έστειλε η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Η σκέψη μας είναι κοντά σε όσους έχουν χτυπηθεί από αυτή την υγειονομική κρίση, σ’ αυτούς που υποφέρουν, τις οικογένειες και τους φίλους αυτών που χάθηκαν ή η ζωή τους άλλαξε δραματικά, δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος.
Οι σκέψεις μας είναι κοντά στους γενναίους εργαζομένους της υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον κόσμο ολόκληρο.

Σήμερα έχουμε έναν λόγο περισσότερο από ποτέ να τιμήσουμε τα 4,5 εκατομμύρια των νοσηλευτριών και το 1,9 εκατομμύριο των γιατρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη θεραπεία των ασθενών, πρόσθεσε στο μήνυμά της.


Τα νοσοκομεία, οι κλινικές και οι θεσμοί μας λειτουργούν χάρη στα 4,1 εκατομμύρια βοηθητικό προσωπικό στην υγεία που παρέχει προσωπική φροντίδα στους νοσηλευόμενους ή κατ΄οίκον.

Απαριθμώντας τις πρωτοβουλίες της ΕΕ μίλησε για την έναρξη των κοινών προμηθειών, καθώς και για τη δημιουργία αποθεματικού προστατευτικού υλικού και εξοπλισμού στο πλαίσιο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας rescEU.

Με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής αυτού του εξοπλισμού εναρμονίσαμε τις προδιαγραφές εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα χωρίς καθυστερήσεις, σημείωσε.

Για τη μείωση της πίεσης που υφίστανται τα νοσοκομεία είπε ότι «δώσαμε πρακτικές οδηγίες στα κράτη μέλη για την διευκόλυνση της διασυνοριακής νοσηλείας των ασθενών και την ανάπτυξη ιατρικού προσωπικού».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.