Αγγελόπουλο: Το BCL έδειξε αντανακλαστικά, η Euroleague βάζει μπροστά τα οικονομικά

featured image

Η FIBA ανακοίνωσε την Τρίτη (31/03) την οριστική διακοπή του Basketball Champions League για την τρέχουσα περίοδο, λόγω των δεδομένων που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, με τη διοργανώτρια Αρχή να κάνει δεκτή την πρόταση της ΑΕΚ να πραγματοποιηθεί ένα Final-8 το φθινώπορο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, στην έδρα μίας εκ των ομάδων που έχουν προκριθεί σε αυτήν τη φάση -εκ των οποίων και η Ένωση.

Για την εξέλιξη αυτή αναφέρθηκε ο διοικητικός ηγέτης του «δικεφάλου», Μάκης Αγγελόπουλος, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι το BCL έδειξε τα αντανακλαστικά του με την υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM. Παράλληλα, εξαπέλυσε τα βέλη του στη Euroleague, την οποία κατηγόρησε ότι βάζει μπροστά τα οικονομικά δεδομένα. Επίσης, αναφέρθηκε και στο μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος, για το οποίο σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετοί άγνωστοι παράγοντες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάκη Αγγελόπουλου για:

Την πρόταση της ΑΕΚ για το Final-8 του BCL: «Ήταν μια πρόταση που είχε κάνει η ΑΕΚ. Σημασία δεν έχει η πρόταση, ή η ιδέα. Σημασία έχει τα αντανακλαστικά που έδειξε η διοργάνωση. Το κομμάτι της υγείας ήταν ο πρώτος παράγοντας που θέλαμε. Η αξιοπιστία είναι ο δεύτερος. Είπαμε να μην κάνουμε ένα Final-4, ή ένα Final-8, απλά για να το… κάνουμε. Θέλαμε να δώσουμε μια νέα ώθηση στη διοργάνωση».

Τα μειονεκτήματα αυτής της απόφασης: «Καταρχάς, θέλαμε να μην βγάλουμε απλώς την υποχρέωση. Θέλαμε να γίνει σωστά. Να στεφθεί ο πρωταθλητής. Το εύκολο θα ήταν να βρεθούμε όλοι μαζί σε ένα άδειο γήπεδο σε μια ημέρα και να παίξουμε τέσσερα παιχνίδια. Αλλά, αυτό δεν θα τιμάει τη διοργάνωση. Δεν αρμόζει στο μπάσκετ. Αφού θα το κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε σωστά. Προφανώς έχει και μειονεκτήματα. Κι εμείς είχαμε ίσως το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας μας. Στη ζωή δεν κερδίζει ο πιο ισχυρός, αλλά ο πιο προσαρμοστικός. Γι’ αυτό και επιβίωσε ο άνθρωπος και όχι ο δεινόσαυρος».

Το αν συμφωνούν με αυτή την απόφαση οι νέοι επενδυτές της διοργάνωσης: «Συμφωνούν και την επικροτούν. Έχεις την ευκαιρία και τη δυνατότητα να μετατρέψεις ένα πρόβλημα σε ευκαιρία, κάτι που λένε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που επένδυσαν. Θεωρούν ότι θα απογειωθεί ο θεσμός. Τα εύσημα πηγαίνουν σε αυτούς που τρέχουν τη διοργάνωση».

Τον τόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης: «Θα πάρει την απόφαση η FIBA. Με βάση αυτά που ισχύουν, θα γίνει σε μία από τις έδρες των 8 ομάδων. Θα επιλέξει την καλύτερη από πλευράς θεμάτων υγείας και ασφάλειας. Επίσης, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στη χώρα».

Το αν δεσμεύονται ομάδες που θέλουν να μετακομίσουν στη Euroleague: «Δεν ξέρω καμία ομάδα που θέλει να αλλάξει στρατόπεδο και να πάει στη Euroleague. Το αντίθετο ξέρω».


Τις αποφάσεις της Euroleague: «Η Euroleague είναι μια ιδιωτική διοργάνωση. Έχει ομάδες-μετόχους, ιδιώτες-μετόχους. Τα κριτήρια είναι χρηματοοικονομικά. Δεν ξέρω ποιες είναι οι υποχρεώσεις με τους χορηγούς. Έχουν μπει μπροστά τα οικονομικά δεδομένα, που στηρίζουν τη διοργάνωση. Αυτά είναι επιλογές. Είναι ιδιωτική διοργάνωση που διέπονται από αρχές οικονομικών συμφερόντων. Βάζουν το άλογο μπροστά από το κάρο. Η απόφαση να παίξει ο Ολυμπιακός στην καρδιά της πανδημίας (σ.σ. Μιλάνο) δείχνει την πίεση που υπάρχει».

Την αξιοκρατία του BCL: «Η διοργάνωση έφτασε πολύ γρήγορα τόσο ψηλά. Έχει κερδίσει πάρα πολύ σε επίπεδο αξιοπιστίας. Ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής είναι τα εθνικά πρωταθλήματα. Είναι ένα μπόνους που παίρνεις από τα εθνικά πρωταθλήματα. Έχει εκτιμηθεί σε πάρα πολλές χώρες».

Τη συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος: «Πραγματικά είναι μια δύσκολη άσκηση. Αρκετοί αθλητές είναι εκτός Ελλάδας. Αν θέλουμε να φέρουμε τους Αμερικανούς, θα μπορούν να επιστρέψουν; Έχουμε αγνώστους. Την κατάσταση στην Ελλάδα και την κατάσταση στις άλλες χώρες. Μιλώντας με γυμναστές, για έξι έως οκτώ εβδομάδες διακοπής απαιτούνται τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας. Αν βάλετε κάτω το καλό σενάριο, δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε τέλος Ιουνίου ή Ιούλιο. Είναι μια δύσκολη άσκηση. Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στη Euroleague. Πώς θα βρεθούν ημερομηνίες να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα; Για το ποδόσφαιρο είναι πιο εύκολη άσκηση. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Δεν βγαίνει η σεζόν αν τελειώσει το πρωτάθλημα στο τέλος Ιουλίου. Οι ομάδες χρησιμοποιούν κρατικές εγκαταστάσεις. Ακόμα κι αν ήθελαν να προπονηθούν οι ομάδες, δεν μπορούν. Δεν ξέρω πότε θα διαθέσει η Πολιτεία τα γήπεδα προς χρήση».

Την κατάταξη των ομάδων στην Basket League: «Είναι δύσκολο να προχωρήσουμε σε οριστική κατάταξη από τη στιγμή που δεν έχουν γίνει τα playoffs. Χρειάζεται υπουργική απόφαση. Δεν είναι εύκολη η διακοπή από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπουργική απόφαση».

Την αναδιάρθρωση της Basket League: «Είναι μια συζήτηση σε πολύ πρώιμο στάδιο. Χρειάζονται μια σειρά πολιτικών αποφάσεων για να ντύσουν μια απόφαση. Να πάμε σε μια κλειστή Λίγκα με λιγότερες ομάδες για τρία χρόνια. Έτσι θα μπορούν να επιβληθούν κάποια κριτήρια, όπως είναι το μπάτζετ και τα γήπεδα. Να δούμε αν είναι εφικτό και προϋποθέτει μια σειρά αποφάσεων».

Το αν ταιριάζει μια κλειστή Λίγκα στη λογική της ΑΕΚ: «Δεν είναι κοντά στη λογική της ΑΕΚ. Δεν υπάρχει αξιοκρατία. Έχει σηκωθεί πολλή σκόνη. Είναι νωρίς ακόμα. Δεν μπορούμε να δούμε μακριά».

Τα συμβόλαια των παικτών: «Είναι μια κατάσταση από την οποία βγαίνουν όλοι χαμένοι. Οι σύλλογοι είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι γιατί χάνουν πολλά έσοδα, από τηλεοπτικά, χορηγούς και εισιτήρια. Εμείς θα πάμε σε κάποια διαπραγμάτευση. Να μοιραστεί κάπου το βάρος. Με καλή θέληση θα βρεθεί λύση. Μια χρυσή τομή. Οι αθλητές που έχουν συμβόλαιο και την επόμενη χρονιά, θα σκεφτούν και την επόμενη μέρα στην ομάδα μας. Απ’ όσο μαθαίνω, υπάρχει μια γενική τάση για μείωση στα μπάτζετ της τάξης του 30%-40% για την επόμενη σεζόν. Κάθε ομάδα θα κοιτάξει να βρει μια καλή λύση για την επόμενη σεζόν».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.